Laatste nieuws

Een dagje uit met de Museum Plus Bus

Donderdag 26 oktober 2017 organiseert Stichting Welzijn Lochem een uitstapje met de Museum Plus Bus naar Museum TwentseWelle in Enschede. Deze busreis is bedoeld voor senioren vanaf 70 jaar die graag naar het museum gaan, maar dat zonder deze bus niet kunnen. Museumbezoek en vervoer zijn gratis, de kosten van de lunch zijn voor eigen rekening.

    
     MuseumPlusBus

       Boven: Op stap met de Museum Plus Bus
       Onder: Museum TwentseWelle, gebouwd in de
       restanten van een oude textielfabriek 

     TwentseWelle2

     TwentseWelle3

Museum Plus Bus
De Museum Plus Bus is een initiatief van twaalf musea. Groepen senioren uit verzorgingshuizen of met thuiszorg reizen met elkaar per bus naar een museum, worden daar gastvrij ontvangen met koffie of thee en krijgen een rondleiding. Gratis, dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

Museum TwentseWelle
TwentseWelle is een museum over de vindingrijkheid van de nieuwsgierige en creatieve mens van toen, nu en straks. Het is in 2008 ontstaan uit een fusie van het Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. Op de bezoekdag is er de tentoonstelling 'De droom van het vliegen' met onder andere modellen van Leonardo da Vinci. 
De vaste collectie toont een combinatie van natuur en cultuur. In de centrale enorme hal wordt de bezoeker geleid door het Twente zoals het er tijdens de laatste ijstijd uitzag tot het hedendaagse (en toekomstige) Twente.

Informatie en opgave
Opstapplaatsen zijn er in Lochem en Gorssel. Kosten voor de lunch zijn € 11,-. Informatie en opgave voor 2 oktober 2017 bij de SWL Vrijwillige Dienstverlening, van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, tel. 0573-254444.
Er is plaats voor een aantal rolstoelgebruikers (evt. met begeleiding), tevens kan er een aantal rollators mee.
 


Gorssel.nl
8 september 2017


Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends