Laatste nieuws

Een dikke week feest rond het kinderboek

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2012, alweer voor de 58e keer. Het motto is in 2012: ‘Hallo wereld! Het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen’. In het hele land worden allerlei activiteiten rond het kinderboek georganiseerd. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Kleedjesmarkt325px
Kleedjesboekenmarkt De Vullerschool

Op J.A. de Vullerschool wordt op woensdag 3 oktober de jaarlijkse kleedjesmarkt gehouden. De kans voor kinderen en ouders om mooie boeken te scoren en gelezen boeken te verkopen. Bij goed weer zitten de kinderen buiten op het plein; is het minder weer, dan zitten ze door het hele gebouw verspreid. De kleedjesmarkt wordt gehouden van 11.00 tot 12.00 uur.


kbw12 geschenk 200Geschenk & Prentenboek

Tosca Menten maakte samen met illustrator Elly Hees het Kinderboekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37. Tijdens de Kinderboekenweek ligt het gratis in de boekwinkel
bij aankoop van € 10,00 aan kinderboeken.
Voor het kleine broertje of zusje ligt er vanaf woensdag 3 oktober in de boekwinkel een groot prentenboek voor een kleine prijs: Hallo! van Edward van de Vendel en Fleur van der Weel.


Kinderboekenkrant en voorleesgids

Voor kinderen van groep 3 t/m 8 is er een gratis kinderboekenkrant met interviews, nieuwsberichten en boekentips. De gratis voorleesgids voor kinderen van 0 tot 6 jaar bevat een overzicht van ruim 200 voorlees- en prentenboeken.


In de bibliotheek
BiebVreemdeEend
In de bibliotheek in Gorssel wordt op woensdag 10 oktober van 16.15 tot 16.50 uur door Ron Vernout ‘Een vreemde eend’ uitgevoerd, een muzikale vertelling over verschillen, overeenkomsten, vriendschap en het samen delen van het bos (de wereld). ‘Vos, Konijn en Beer ontdekken in het bos een eend, die er anders uitziet dan de eenden die ze kennen. Hij komt van ergens anders. “Dit is echt een vreemde eend”, vinden Konijn en Vos. Beer zegt: “Heldere, vriendelijke ogen heeft hij en vrolijk”. ‘Ik denk dat hij van grapjes houdt, net als ik’. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Ook kan in de bieb een ‘wereldpuzzel’ worden gemaakt. ‘In welk land of gebied speelt een boek zich af? Haal een wereldkaart op en vul de titels in op de goede plaats.’ Onder de goede inzendingen worden boekenbonnen verloot. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

www.kinderboekenweek.nl

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends