Laatste nieuws

Eén jaar Den Oldenhof centrum voor zorg en welzijn

Het nieuwe Den Oldenhof bestaat ruim één jaar: een mooi moment om eens even bij stil te staan. Als centrum van zorg, welzijn en maatschappelijk werk voorziet het goed bereikbare en laagdrempelige Den Oldenhof in een groeiende behoefte van de inwoners van Gorssel en omgeving: bezoekers kunnen in- en uitlopen, makkelijk informatie of advies inwinnen en er is altijd iemand die hen te woord kan staan.

Voordelen
Ook voor de zorgverleners heeft het voordelen om in hetzelfde gebouw te werken. Zij ontmoeten elkaar in de wandelgangen en lopen regelmatig bij elkaar binnen voor overleg. Voor de cliënt betekent deze samenwerking dat klachten vanuit meerdere perspectieven bekeken worden. Deze afstemming leidt uiteindelijk tot een beter behandelplan.

Informatiebijeenkomst
Binnenkort houden de zorgverleners een informatiebijeenkomst in Den Oldenhof.  Zij zullen dan een en ander vertellen over hun specifieke vakgebieden. Zo komt u meer te weten over hoe zij werken en vooral ook hoe zij u het beste van dienst kunnen zijn. Natuurlijk kunt u uitgebreid vragen stellen, zodat u een goede indruk krijgt van wat de zorgverleners voor u kunnen betekenen. De precieze datum en tijd van deze bijeenkomst wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Wie is wie
OLDENHOFVooruitlopend hierop stellen de zorgverleners zich voor. Onderstaande opsomming geeft een beknopte uitleg van de werkzaamheden en de manier waarop u hen kunt bereiken. Aarzel niet om contact met hen op te nemen voor informatie of vragen.

Acupunctuurpraktijk Anke van der Toorn
Acupunctuur is een geneeswijze die naar de totale mens kijkt en niet alleen naar de specifieke klacht. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen het symptoom te bestrijden, maar vaak ook de onderliggende oorzaak mee te nemen in de behandeling. Acupunctuur kan uitkomst bieden bij klachten als hoofdpijn, allergieën en gewrichts- of huidproblemen, maar bijvoorbeeld ook bij vermoeidheid of slaapstoornissen.

Buurtzorg Gorssel
Thuiszorgorganisatie Buurtzorg werkt met hoogopgeleide zorgverleners, zonder manager. Elk team bestaat uit maximaal twaalf professionals en draagt gezamenlijk de verantwoording voor het geheel. De motivatie is hoog, de lijnen zijn kort en helder en Buurtzorg streeft naar maatwerk voor zijn cliënten.

Fysiotherapie Den Oldenhof
Fysiotherapiepraktijk Den Oldenhof staat voor een snelle en accurate behandeling van klachten. Specialisaties zoals manueeltherapie, sportfysiotherapie en oedeemtherapie maken deel uit van het behandelpakket. Daarnaast zijn er beweegprogramma’s voor artrose, COPD, hartrevalidatie, oncologie en diabetes. Ook wordt er fitness aangeboden, waarbij de nadruk ligt op de begeleiding van de actieve oudere.

ISIS psychologen
ISIS eerstelijnspsychologie biedt hulp aan volwassenen, kinderen en ouders. ISIS leert mensen zelf te ervaren hoe ze hun problemen moeten oplossen. Zo wordt er onder andere gewerkt met cognitieve gedragstherapie (gedragsverandering), EMDR (traumatherapie) en spelmediatietherapie (hulp aan kinderen via ouders).

Logopedisch centrum De WeerKlank
Logopedisch centrum De WeerKlank biedt logopedische zorg op maat, waarbij alle aspecten rondom een klacht worden bekeken en meegenomen in de behandeling (holistische visie). Het is een allround logopediepraktijk met diverse specialisaties, onder andere op het gebied van adem- en stemproblemen.

Oefentherapie Mensendieck
Oefentherapie Mensendieck behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen en psychosomatische klachten zoals bijvoorbeeld stressgerelateerde klachten of hyperventilatie. De therapie leert mensen hoe ze zelf actief, door middel van bewustwording, inzicht en oefeningen hun klachten kunnen verminderen, verhelpen of voorkomen.

Praktijk voor haptotherapie
Haptotherapie gaat over het vinden van een balans tussen voelen, denken en handelen. Haptotherapie is erop gericht (lichamelijke) klachten te herkennen, begrijpen en integreren in het dagelijks leven. Het helpt mensen te leren luisteren naar hun lichaam (signalen) en biedt concrete handvatten om met klachten te leren omgaan. Daarnaast wordt haptonomische zwangerschapsbegeleiding gegeven voor aanstaande ouders die bewust met hun zwangerschap en bevalling willen omgaan.

Sensire
Sensire is een thuiszorgorganisatie, in Den Oldenhof aanwezig met de klantlijnen wijkzorg, maatschappelijk werk, dieet en voeding en Yunio gezondheidszorg. Sensire wijkzorg werkt nauw samen met hulpverleners, familie en mantelzorgers om de kwaliteit van de zorg te optimaliseren. Maatschappelijk werk biedt hulp aan mensen met diverse problemen zoals echtscheiding, opvoeding, rouwverwerking etc. De Sensirediëtist begeleidt mensen met bijvoorbeeld diabetes, onder- of overgewicht of een hoge bloeddruk. Yunio jeugdgezondheidszorg ondersteunt en adviseert ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar op het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige en consultatiebureauarts volgen de ontwikkeling van het kind en zorgen voor alle benodigde vaccinaties.

TechNiche Europe B.V.
TechNiche Europe levert verkoelende producten voor mensen die werken, sporten of recreëren in hoge temperaturen. TechNiche levert koelvesten, nekbanden etc. aan topsporters zoals het Nederlands elftal. Bedrijven kunnen op afspraak langskomen om de verschillende technologieën te bekijken en te testen.

Alle zorgverleners zijn gevestigd in Den Oldenhof, Hoofdstraat 45, 7213 CS Gorssel.


Gorssel, 4 februari 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends