Laatste nieuws

Een kijkje in de keuken van De Borkel

Borkel1De bouwactiviteiten van De Borkel zijn gereed en Gorssel.nl was uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Ook buurtbewoners waren uitgenodigd om te kijken naar waar ze de afgelopen jaren mogelijk (geluids)hinder van hebben ondervonden. 

Open en licht
Open en licht, dat is wat opvalt als je binnenkomt. Een open ruimte met links de keuken en rechts het restaurant, dat nog op zijn eerste gasten wacht. Ook bevinden zich links de gemeenschappelijke ruimtes, waar de activiteiten voor en met de toekomstige bewoners zullen plaatsvinden. Ook niet-bewoners kunnen deze ruimtes, die met een geluidsisolerende schuifwand van elkaar te scheiden zijn, huren.
Borkel2De daadwerkelijke invulling van deze ruimtes zal zich gaandeweg ontwikkelen.

Appartementen
De appartementen zijn groot en hebben een terras of balkon. Er is een aparte ingang met ‘parkeergelegenheid’ voor rollator of scootmobiel. De woonkamer heeft een open keukentje, een schuifdeur naar de slaapkamer vanwaar de royale badkamer betreden kan worden. Via een andere deur kom je van de badkamer terug in de gang. Ook is er nog een hobbyruimte, die ook dienst kan doen als logeerkamer en er is een apart toilet.
In de nieuwe Borkel kun je wonen aan een pleintje of wonen aan een gang.

Plek in de samenleving
Borkel3
Binnenkort komen de eerste bewoners terug. Ze komen van De Beuk, op het Borkelterrein, en van De Spijkhoeve te Eefde. De terugkeer is vrijwillig. Wie inmiddels gehecht is aan de tijdelijke locatie, mag daar blijven. Er zullen trouwens nog vijf bewoners in De Beuk blijven wonen, want De Borkel heeft niet voor iedereen een plek. De achterblijvers zijn mensen met de minste zorgbehoefte.
De Borkel wil een plek in de samenleving innemen en hoopt dan ook dat De Open Tafel, de mogelijkheid voor Gorsselnaren om in De Borkel de maaltijd te gebruiken, weer beter benut zal worden.


Gorssel.nl
30 november 2014
Borkel5

Borkel4

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends