Laatste nieuws

Een stralend festival Buitenkunstig Gorssel

De Gorsselse evenementen worden ieder jaar groter, mooier en leuker. Zo ook het op 22 juni gehouden festival Buitenkunstig, dat met meer dan vijf duizend bezoekers dankzij de goede organisatie, het gevarieerde programma en het mooie weer een groot succes was.

 
     BuitenkunstigFemke14 69

      Cycling Circus tijdens Buitenkunstig Gorssel
      Foto's Femke Beijnvoort
      Bekijk het uitgebreide fotoalbum op Gorssel.nl

     BuitenkunstigFemke14 48

     BuitenkunstigFemke14 118

     BuitenkunstigFemke14 148

Eerste Lustrum
Om 12 uur ‘s middags ging de vijfde editie van Buitenkunstig rustig van start. De sfeer was gemoedelijk en het weer was heerlijk. Een mevrouw op de brocantemarkt zei: “Ik voel me hier net als op een Zuid-Franse brocante”. Omstreeks half één marcheerde, voor de eerste keer, een groep Toulouse-ganzen, begeleid door een tambour-maître door het dorp: het enthousiasme van het publiek was groot.
Vanaf een uur of twee begon het aardig druk te worden en de programma-onderdelen van het straattheater liepen feilloos in elkaar over. Na de ganzenparade kwam het Cycling Circus, een teder verhaal met tegelijkertijd indrukwekkende acrobatiek op allerlei wielen. De tussenliggende momenten werden opgevuld met relaxte sound van Garage 59 en popnummers van de Dames van Adel.

Geflipte kunstenaar
Verder was er door het hele dorpscentrum van alles te doen, de schitterende krekels, de 3 meter hoge Tuimelaar, die gelukkig keer op keer net niet omviel, de geflipte kunstenaar, poppenkast voor de kleintjes, gratis suikerspinnen van Juffrouw Suikerspin en de verschillende orkesten van de Harmonie Gorssel-Eefde speelden ‘Hits voor kids’. De vele kramen waren goed gevuld met brocante in de omgeving van het Nijverheidsplein en kunst in de Hoofdstraat. Kortom er was voor iedereen genoeg te beleven en te zien.

Expositie in de Poststraat
Schilderijen, keramiek, tekeningen en foto’s werden geëxposeerd door diverse kunstenaars uit Gorssel en omgeving in het gebouw aan de Poststraat. Ondanks de wat moeilijk  bereikbare ligging van het gebouw werd het goed bezocht en de expositie werd opgeleukt door een wijnproeverij van de firma Klosters. Over eten en drinken viel überhaupt niet te klagen: het plein was rijkelijk voorzien van diverse eet- en drinkmogelijkheden. Het was er heerlijk toeven in het zonnetje, tussen alle activiteiten.

Gorssel promotie
Gorssel wordt goed op de kaart gezet door vrijwilligers die met veel inzet evenementen als Buitenkunstig Gorssel en IJsseljazz organiseren. Het zijn grote publiekstrekkers die samen met de vele andere activiteiten die in Gorssel worden georganiseerd het dorp uitstekend promoten. Organisatie, deelnemers en publiek, bedankt en tot volgend jaar!

Redactie Gorssel.nl
23 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends