Laatste nieuws

Een zondagmiddag met Frank Blueka

Het Openluchttheater in Gorssel verplaatste het optreden van Frank Blueka van zaterdag­avond 6 juli 2024 naar de zondagmiddag erna, vanwege de voetbal­wedstrijd tussen Nederland en Turkije. Wel jammer, want de muziek van Frank verdient een langzaam invallende en donker wordende avond. Exact om 15.00 uur klonk ‘I’m gonna leave this town’, een eigen nummer.
Gorssel.nl was erbij. 

Blueka 2

Gedreven
Onze correspondent was onder de indruk. “Frank Blueka is een gedreven mens, hij geeft in zijn liedjes precies weer wat hem raakt en dat is mooi. Daarnaast pakt hij liedjes van andere artiesten. Er moeten dan wel onder­werpen langskomen die hem raken. Lady GaGa is zo’n zangeres die daarvoor zorgt, een prachtige melodie en rake tekst nemen je lekker mee, je droomt erbij weg. Er was ondanks de late verplaatsing naar zondag toch een behoorlijk aantal mensen die het mooie theater kwamen bezoeken, het zorgde voor een fijne sfeer. Er werd ook mee­gezongen met een paar van Franks eigen nummers. 

Blueka 1

Ierland
Ierland heeft een betoverende werking op veel mensen: Frank schreef er in een oud vissers­huis verschillende liedjes.‘‘Fisherman’s House’ is er één  van. De Ierse dichter W.B. Yeats schreef 'Though the leaves are many, the root is one'. Frank verwerkte deze zin in zijn lied ‘Leaves’. Deze liedjes kwamen langs en pasten precies in de ambiance van het openluchtconcert. Het laatste nummer voor de pauze was een nummer van Johnny Cash, ‘Ring of fire’, ook nu werd luid­keels meegezongen.

Blueka 3

Kippenvel
Een mooi begin van het tweede gedeelte werd ingeleid door ‘Our House’, een ballade van Crosby, Stills, Nash and Young. Pakkend gezongen, echt een kippenvel­nummer.
Hier en daar zag je een paraplu omhoog gaan, dat was erg jammer. Maar het publiek bleef dapper zitten, de toe­hoorders werden toch meegenomen op Franks melancholieke reis.
Uiteindelijk won de regen, één toegift werd gegeven en het nummer 'I'm on fire’ van Bruce Springsteen viel helaas weg in roffelende druppels. Gauw naar huis dus. Maar: Frank Blueka bedankt, we zien je graag terug”.


De foto's zijn gemaakt door Frank van Holten


Redactie Gorssel.nl
9 juli 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends