Laatste nieuws

Eerlijk!Genieten stopt met fair trade food producten

Eerlijk!Genieten, ‘wereldse kadowinkel’ in de Everdina­hof aan de Hoofd­straat in Gorssel, stopt met de verkoop van fair trade food producten, waaronder wijn. Ook enkele non-food producten verdwijnen uit het assorti­ment. Op deze producten geeft Eerlijk!Genieten 20% korting. 
De verkoop van andere producten die passen bij de filoso­fie van eerlijke wereld­handel en duurzaam­heid gaat gewoon door.

Fair Trade
Eerlijk 1 klein'Eerlijk!Genieten aan de Hoofdstraat in GorsselEerlijk!Genieten verkoopt fair trade producten. (Fair Trade is een samen­werking tussen producenten, importeurs, groot­handels, winkels en de consument, waarbij de producent een eerlijke prijs krijgt.) 
Eerlijk 2 klein(boven en beide foto's onder) Het non-food assortiment blijft verkrijgbaarMeer dan 25 jaar geleden begon GOrssel Voor Ontwikkelings­Samenwerking (GOVOS) met de verkoop van koffie om in Bolivia een ontwikkelings­project te onder­steunen. Het kraampje bij de super­markt groeide in de loop der jaren uit tot de fair trade winkel ‘Eerlijk!Genieten. 

Doel bereikt
Eerlijk 4 kleinVolgens de mede­werkers van Eerlijk!Genieten was het afstoten van het food assorti­ment best een moeilijk besluit, ook al omdat er vaste afnemers waren van onder andere de fair trade koffie.
Eerlijk 3 klein“Maar”, zeggen de mede­werkers, “eigenlijk hebben we ons doel bereikt, want bijna alle fair trade food­producten die wij verkopen zijn nu ook in de super­markt verkrijgbaar!” Voor de producten van Seepje en Marcel’s Green Soap geldt hetzelfde, die zijn ook elders te koop.

Korting
Eerlijk!Genieten hoopt dat veel Gorssel­naren gebruik maken van de 20% korting op de producten die uit het assorti­ment verdwijnen en meteen een kijkje nemen in de winkel voor fair trade cadeaus in alle prijs­klassen.

Eerlijk! genieten, wereldse kadowinkel
Hoofdstraat 43E
7213 CR Gorssel
Website


Redactie Gorssel.nl
29 november 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends