Laatste nieuws

Eerste natuursteen voor Museum MORE in Gorssel geplaatst

Foto 1-museum MoreKLDe heer Hans MelchersDe eerste natuursteen (met inscriptie) is geplaatst aan een van de buitenmuren van de nieuwbouw en zal straks goed zichtbaar zijn bij de entree van het museum. Dat gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst van de bouw­combinatie museum MORE v.o.f., bestaande uit Koopmans Bouw, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros, alle behorende tot het TBI-groep. Tijdens deze bijeenkomst sprak de heer Hans Smit, directievoorzitter van Koopmans Bouw, zijn waardering uit over de relatie met opdrachtgever de heer Hans Melchers en architect Hans van Heeswijk. Ook gaf hij toelichting op het innovatieve ontwerpproces volgens het 3D BIM model en de vooruitstrevende wijze waarop in Gorssel gebouwd wordt. De heer Melchers op zijn beurt sprak enthousiast over de snelle voortgang van de bouw en het vakmanschap van de betrokken bouwers.  

foto 2-museum MoreKLBurgemeester Van ’t Erve spreekt de heer en mevrouw Melchers toeNa de onthullig van de natuursteen door Hans Melchers en zijn kleinzoon bedankte burgemeester Van 't Erve de familie Melchers voor hun initiatief. "Een impuls voor de gemeente Lochem en het dorp Gorssel." 

De bouw verloopt voorspoedig. De officiële start was op 1 oktober 2013, eind maart werd het hoogste punt gevierd met alle bouwplaats­medewerkers en de geplande oplevering is eind november. Naar verwachting opent het museum in het voorjaar van 2015 dan haar deuren voor het publiek. In het museum komt een belangrijk deel van de DS Art collectie met werk van onder meer Carel Willink, Charley Toorop en Pyke Koch. Naast de vaste tentoonstelling is er in Museum MORE ook ruimte voor wisselende exposities.

 


Gorssel, 23 mei 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends