Laatste nieuws

Eetcafé De Hoek krijgt nieuwe uitbaters

Willem en Cindy Mogezomp dragen Eetcafé De Hoek over aan mede­werkers Mike Ankersmit en zijn partner Beau van Vrouwerff. Tijd voor een gesprek met de onder­nemers in de bekende horeca­zaak van Gorssel.

Het is de laatste januaridag van 2024. Vanavond ontmoeten we Willem Mogezomp en Cindy Schermer in Eetcafé De Hoek. Zij hebben aange­kondigd te stoppen met de exploitatie van het gezelligste café van Gorssel. Het is sfeervol en druk, biljarters en eters, jong en oud, rijk en arm, alles komt hier tezamen. En dat is de verdienste van Willem en Cindy, zij vormden het eetcafé tot een huiskamer voor iedereen.

Als jochie al bij De Hoek
DeHoek kleinDe nieuwe uitbaters Beau van Vrouwerff en Mike Ankersmit en rechts Willem en Cindy MogezompWillem vertelt: “Het was eigenlijk van kinds af aan onont­koombaar dat ik bij De Hoek terecht zou komen. Al op jonge leeftijd pakte ik van alles aan om mijn spaarpot te vullen, ik had een kranten­wijk, maaide gazons en deed er van alles bij. Dus toen Gerrit Zuurveld vroeg of ik wilde komen helpen op Koninginne­dag bij het traditionele vogel­schieten bij De Houtwal, deed ik dat graag. Vervolgens bleef ik bij De Hoek allerlei hand- en span­diensten verrichten. Als negenjarig jochie zat ik al in de horeca”.
Willem kwam in 1997 in vaste dienst bij de toen­malige exploitanten Gerrit en Hennie Zuurveld, in 1998 volgde Cindy.

Spil in Gorssel
In 1999 kwam er heel abrupt een einde aan de situatie toen Gerrit Zuurveld een ongeluk kreeg op de Gorsselse kartbaan en daarbij zijn been verbrijzelde. Willem nam steeds meer dingen over, Gerrit kon zich nauwelijks bewegen en in 2000 verkocht hij het eetcafé aan Mark Schiphorst. Willem en Cindy pakten hun verantwoordelijkheid en draaiden uiteindelijk het hele eetcafé.
In 2008 kwam hun grote kans! Ze werden eigenaar van dit mooie stukje Gorssel. Al hun energie ging erin zitten, ze maakten hun droom waar. Naast het runnen van het eetcafé breidden ze hun dienst­verlening uit door catering te gaan verzorgen. Ze werden de spil in het razend populaire en groots opgezette muziek­feest IJsseljazz, het Oranjefeest en Pleintje Open. Kortom, de Gorsselse gemeen­schap profiteerde mee. Willem en Cindy zetten er nu een punt achter en gaan na 28 mooie jaren afscheid nemen van het Eetcafé.

Mike en Beau
DeHoek 4870 kleinNu, in 2024, is De Hoek een pareltje in Gorssel en staan Mike Ankersmit en Beau van Vrouwerff klaar om het roer over te nemen. Dat gebeurt op 29 februari. Gorssel en omgeving kunnen dan afscheid nemen van Willem en Cindy en kennis­maken met Mike en Beau van15 uur tot 21 uur. Daar kan dan het glas geheven worden.
Mike is een echte Achterhoeker en geboren en getogen in Baak. Zijn ouders runden daar een manege en buiten het paardrijden was Mike verzot op de kantine die daar een onderdeel van was. Daar was van alles te beleven. Een grote bar, een biljart en veel bezoek. Hij tapte daar als klein jochie zijn eerste biertje. Zijn ouders maakten een haakje op zijn slaapkamerdeur, dat was de enige manier om hem ’s avonds uit de kantine te weren. Hij werkte in zijn latere jeugdjaren bij Café Herfkens in Baak en was verzot op de Baakse Kermis.

Gasterij De Hoek
DeHoek 4847 kleinMike verhuisde later naar Epse en begon bij Willem en Cindy zijn horeca-avontuur. Hier leerde hij de Eefdese Beau kennen. Samen woonden ze eerst in Deventer en hun huidige onder­komen is een appartement op het Nijverheids­plein op een steen­worp van De Hoek. Beau is opgeleid als grafisch ontwerpster en zorgt voor de ontwerpen van menukaarten e.d. Mike en Beau zijn vanaf 1 maart de uitbaters van Eetcafé De Hoek en ze beginnen met een naams­wijziging. Vanaf 1 maart kunnen de gasten Mike en Beau bezoeken in ‘Gasterij De Hoek’.

Catering
Mike en Beau zullen zich uitsluitend richten op de Gasterij. Willem en Cindy gaan verder met de catering. Natuurlijk in samen­werking met Mike en Beau, want de drankjes en hapjes voor de catering zullen ook na de overname bij de Gasterij vandaan komen.
In verband met de overname zijn de consumptie­munten van Eetcafé De Hoek geldig tot en met 29 februari.
Voor de klanten zal er niet veel veranderen. De week­menu’s blijven hetzelfde, ook de biefstuk op woensdag!
 

Redactie Gorssel.nl
3 februari 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends