Laatste nieuws

Eetcafé PlusPunt weer van start

Al meer dan vijftien jaar organi­seert PlusPunt sociaal-culturele activi­teiten voor 50+’ers. Om de twee weken geniet een groep leeftijd­genoten uit Gorssel en omgeving van een interessante voor­dracht met daarna een gezamenlijke lunch in ’t  Trefpunt in Gorssel. Na tweeën­half jaar pauze vanwege corona beginnen de activi­teiten weer op 7 september 2022, met een voor­dracht door letterkundige en historicus Jos Paarde­kooper.

Eetcafé met meerwaarde
PlusPuntKL kleinEerste bijeenkomst PlusPunt: lezing door letterkundige en historicus Jos PaardekooperOm de week organiseren de vrij­willigers van PlusPunt op woensdag een sociaal-culturele activiteit in ’t Trefpunt in Gorssel met na afloop een warme lunch. De bijeen­komsten zijn bedoeld voor 50+’ers en Pluspunt wil daarbij de contacten tussen de gasten bevorderen. Om 10.30 uur wordt begonnen met een kopje koffie of thee en om 11.00 uur begint de lezing of presen­tatie op het gebied van kunst en cultuur. Na afloop, rond 12.00 uur, gaan de gasten naar het eet­café in 't Trefpunt. "De sfeer is on­gedwongen. Voor koffie en een lekker drankje wordt gezorgd en de bezoekers kunnen na de lezing gezellig blijven eten.” 

Programma
Hieronder een kort overzicht van het programma voor september, oktober en november 2022:
7 september: Jos Paardekooper, ‘Anderhalve eeuw Van Dale’
21 september: Monique Hafkamp, ‘Het Parthenon en de Griekse bouw­kunst’
5 oktober: Jan Willem Arends: ‘Garibaldi, leeuw van de Italiaanse een­heid’
19 oktober: Gregor Dijk­huis, ‘De zes vrouwen van Hendrik de Achtste’
2 november: Willem Kwaker­naak, ‘Weg­bereiders, voor­lopers of vernieuwers’
Het uitgebreide programma van Pluspunt staat ook in de Agenda van Gorssel.nl

Informatie
De bijeenkomsten worden gehouden in 't  Trefpunt, Molenweg 55, 7213 XD Gorssel. De kosten voor lezing en lunch bedragen € 12,50 p.p. Wie alleen naar de lezing komt, betaalt € 6,-.
Reserveren is niet mogelijk.


Redactie Gorssel.nl
21 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends