Laatste nieuws

‘Effe buurten’ in Gorssel

In de maand juni van 2024 komt Omroep Gelder­land met het programma 'Effe buurten' in Gelderse dorpen. Van maandag 3 tot en met zondag 9 juni zijn verslag­gevers Frank Oosterwegel en Marjolein Deurloo in Gorssel. Het programma is op zoek naar ‘mooie verhalen, bijzondere mensen en gezelligheid’. 

OmroepGldpngVerslaggever Frank Oosterwegel in gesprek met dorpsraadvoorzitter Otto van Harmelen (beeld uit blog 'Effe Buurten/ Omroep Gelderland)

Couleur locale
De reportagemakers verblijven in B&B de Joppeheuvel in het dorp en daar kregen ze van Linda Sanders en Henry Jaartsveld alvast wat achtergrond­informatie. De boeken ‘Gorssel van agrarische gemeenschap tot forensen­dorp’ en ‘Met het oog op Gorssel’ kwamen daarbij goed van pas. Natuurlijk werd Museum MORE bezocht en ook de ‘couleur locale’ ontbrak niet: Egbert Stormink legde uit waarom zijn woon­huis de naam ‘Tokkie’ draagt. En Otto van Harmelen, voorzitter van de Dorps­raad Gorssel, vertelde over het dorpsplan en over het belang van het ‘elkaar groeten’. Frank en Marjolein bekeken ook de water­overlast in het Openluchttheater.

Bekijk de filmpjes via onderstaande links
De filmpjes zijn leuk om te bekijken, maar ze zijn lastig te vinden. Via onderstaande links kunt u per dag een aantal filmpjes bekijken. 


 

Redactie Gorssel.nl
5 juni 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends