Laatste nieuws

Eind juli tuinen kijken tijdens Tuinrondje Gorssel

In het laatste weekend van juli vindt traditie­getrouw het ‘Tuin­rondje Gorssel’ plaats. Zes tuin­eigenaren in en rond Gorssel delen hun tuin­plezier graag met andere lief­hebbers op 30 en 31 juli 2022.
De tuin­eigenaren: “Het is leuk te zien dat mensen uit de buurt, maar ook van verder weg speciaal naar Gorssel komen om inspi­ratie op te doen en te genieten van de tuinen en de mooie om­geving”.

De tuinen
Tuinrondje 2022 Hoefslag kleinTuin De HoefslagTuin De Hoefslag, Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel, Mieke en Hans Geerlink
Aan de rand van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoef­slag en omzoomd door oude bomen een verrassende landschaps­tuin met een opper­vlakte van ongeveer 3700 m2. Als je door de poort de tuin inloopt, zie je een ver­rassend weidse tuin, die een mooie overgang vormt naar de achter­liggende weilanden en het buiten­gebied van landgoed Amelte. De tuin heeft golvende borders langs een slingerend gazon. Veel grassen en natuur­lijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust.

Tuinrondje 2022 Kamperfoelie kleinTheetuin KamperfoelieTheetuin Kamperfoelie, Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel, Judith en Otto van Harmelen
Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyl­lische plek, verscholen onder monumentale bomen, maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een opper­vlakte van ruim ander­halve hectare. Er is een binnen­tuin met vaste planten, zomer­bollen en rozen. De buitentuin is land­schappelijk ingericht met struiken­borders, een boom­gaard, moestuin en een grote vijver. 

Tuin de Flierderbloesem, Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel, Sara Wink
Tuinrondje 2022 Flierderbloesem kleinTuin de FlierderbloesemTuin de Flierder­bloesem, aan de rand van Gorssel, is een groene oase met een opper­vlakte van 2.000 m2. Vaste planten zijn op verrassende wijze vermengd met sier­grassen, bijzondere een­jarige planten, struiken en bomen. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van de tuin. Verder zijn er een kleine boom­gaard en een moestuin. 

Het Klapzand, Flierderweg 10a, 7211 LN Eefde, Hester Kramer
Tuinrondje 2022 Klapzand kleinHet KlapzandVerborgen aan een zand­weg, 800 meter van De Flierderbloesem, ligt tuin Het Klapzand.
Een ruim 2.000 m2 schaduwrijke bos­tuin met zonnige borders, kronkelende bos­paadjes en een vijver. De tuin heeft veel robuuste vaste planten zoals floxen en dag­lelie en heesters, zoals Camellia, Cornus kousa, Japanse es­doorn en Bamboe. 

De Isselwaard, Mettrayweg 65, 7211 LC Eefde, Geertje de Jong
Tuinrondje 2022 Isselwaard kleinDe IsselwaardIn het buiten­gebied van Eefde ligt klein landgoed De Isselwaard. Achter de bos­rand van de Oude Mettray­weg leidt een kronkelende oprijlaan, omzoomd door rododen­drons, naar de weidse landschaps­tuin met een oppervlakte van een hectare. Er is een majestueuze wal­noot van 130 jaar oud en er zijn diverse borders met vaste planten, heesters en sier­grassen. Aan de zuid­kant is een grote open weide met boom­gaard en een poel, en in het westen hebben bezoekers een prachtig uitzicht op de weids­heid van de ‘IJsselwaarden’. 

In de tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth, Lily de Boer
Tuinrondje 2022 Tuin van Dorth kleinIn de tuin van DorthIn Kring van Dorth ligt ‘De Nieuwe Haar’, een monumentale boerde­rij uit 1912. Het perceel van bijna een hectare voormalig weiland bestaat uit een boom­gaard, een voedselbosje in aanleg, een wilde (bloemen)­wei, een hout­singel, een groente- en kruidentuin en een weelderige cottage­tuin met vijver en insecten­muur. Er zijn diverse charmante plekjes om te zitten, te ontspannen en te genieten van de imposante ver­gezichten en de stilte die er heerst.

Informatie
Tuinrondje2021Kaart kleinHet Tuinrondje Gorssel vindt plaats op 30 en 31 juli 2022. De tuinen zijn open van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt € 3,50 per tuin per persoon. Bij elke tuin is een passe-partout te koop voor € 16,00, waarmee alle zes tuinen bezocht kunnen worden.
Het bos-, uiterwaarden- en coulissen­landschap van Gorssel en omgeving verbindt de zes tuinen binnen een straal van ongeveer 8 km. De tuinen zijn goed met de auto te bereiken, maar de route door het aantrekkelijke land­schap is ook prima per fiets af te leggen. 

Folder (pdf, 10 MB)
Website Tuinrondje Gorssel


Gorssel, 20 juli 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends