Laatste nieuws

Elektriciteit besparen met LochemEnergie

In de achtste week van de Energie­Bespaar­Weken geeft Lochem­Energie cadeaus om stroom te besparen. De actie is niet alleen bedoeld voor huis­eigenaren, maar dankzij de Huurders­belangen­vereniging IJssel­dal ook voor huurders van IJssel­dal Wonen in Gorssel, Eefde, Epse, Almen en Harfsen.

Sluipverbruik terugdringen
Deze laatste actieweek wordt het sluipende stroom­gebruik terug­gedrongen. Lochem­Energie heeft daarvoor een wand­contact­doos met energie­meter of een bewegings­melder beschik­baar.

Wandcontactdoos met energiemeter
Weekactie 8 kleinVeel elektrische apparaten in huis kunnen we uitzetten, maar in de ‘standby’­stand gebruiken ze ongemerkt toch stroom: sluip­verbruik dus. Denk aan televisie, oplader, laptop, printer, magnetron of espresso­machine. Apparaten die je met een ‘touch’ of ‘zachte’ knop uitzet, staan dan in standby. In die standby­stand blijven ze nog een beetje stroom ver­bruiken. Vaak 1 of 2 watt per uur. Dat is niet veel, maar per jaar kan dat toch oplopen. Als je wilt weten hoeveel elektriciteit die apparaten nu gebruiken als ze aanstaan of als ze in standby staan, dan is een wandcontact­doos met energie­meter handig. Hierop kunnen één tot drie apparaten aangesloten worden. Op het scherm is dan zicht­baar hoeveel die apparaten verbruiken. 

Bewegingsmelder
Buitenlampen met bewegings­sensor gaan aan als er iemand langs­loopt en daarna schakelen ze zich­zelf weer uit. Zo staat er geen lamp onnodig de hele nacht te branden. Ook voor in huis kan dat handig zijn. Denk aan schuur, toilet of trap. Lochem­Energie heeft hiervoor een bewegings­sensor, die op een bestaande losse lamp met een stekker aan­gesloten kan worden. Deze lamp gaat dan voortaan automatisch aan als er iemand langs­loopt.

Contactdoos met schakelaar
Veel apparaten hebben geen aan/uit schakelaar. Die kunnen dus niet worden uit­geschakeld. Daar is een een­voudige oplossing voor: een contact­doos met schakelaar. Ook op deze contact­doos kunnen één tot drie apparaten worden aan­gesloten. Met de schakelaar zet je ze dan alle drie in één keer uit. 
Zo’n contact­doos wordt als extra cadeau automatisch mee­gestuurd met de bewegings­melder of de contact­doos met energie­meter.

Aanmelden
Ga naar het aanvraagformulier op de website van Lochem­Energie en schrijf in voor een gratis tafel­contact­doos of een bewegings­melder. Inschrijven kan tot uiterlijk 22 juni 24.00 uur.
De cadeaus worden in verband met de corona­­maatregelen thuis­bezorgd door leden van Lochem­Energie in een van de elektrische auto's van Lochem­Energie/Elektrip. 

Gorssel, 16 juni 2020

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends