Laatste nieuws

Elektrische deelauto in Gorssel

In de stad Lochem en in de kernen Almen, Eefde en Exel zijn via het initiatief ‘Deelauto’ van Lochem­Energie deelauto’s van diverse merken en modellen beschik­baar. De energie­coöperatie gaat in samenwerking met de Dorps­raad Gorssel ook in het centrum van Gorssel een proef doen met een elektrische deel­auto. LochemEnergie zoekt naast de bestaande huurders extra deel­nemers voor deze duurzame wijze van vervoer. 

Deelauto
LEDeelautoZoe kleinLochemEnergie plaatst voor een periode van drie maanden een elektrische auto in Gorssel. Het gaat om een Renault Zoe met een actie­radius van 250 km. Om duurzaam rijden extra aantrekkelijk te maken neemt de Dorp­sraad Gorssel voor de eerste zestig klanten die de auto huren de dag­vergoeding van € 20 voor haar rekening, zodat de deelnemers alleen nog € 0,25 per kilometer hoeven af te rekenen.

Aanmelden
Deelnemers die de auto willen gebruiken moeten zich (vanwege de verzekering) wel van tevoren aan­melden en bepaalde bewijs­stukken overhandigen. Als de aanmelding voltooid is, krijgen ze toegang tot de deelauto-app en kan het reserveren en rijden beginnen. Ook kan er een proef­rit worden aangevraagd om te leren hoe met de app om te gaan en hoe het laden van de accu in zijn werk gaat.

Inloopmarkt
Wie belangstelling heeft en meer wil weten over de elektrische deel­auto is welkom tijdens de inloopmarkt in ‘t Trefpunt in Gorssel op maandag 23 oktober 2023. Daar geeft Lochem­Energie informatie op allerlei terreinen van verduurzaming van de woning en mobiliteit met hulp van ervarings­deskundigen en gespecialiseerde bedrijven. De inloop­markt begint om 19.30 uur.


Gorssel, 10 oktober 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends