Laatste nieuws

En de naam is: Corpus State!

Op een zonovergoten vrijdagmiddag 10 april 2015 vond de opening plaats van de nieuwe, uitgebreide Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge. Het gebouw waar dit zich allemaal afspeelt, heeft de naam ‘Corpus State’ gekregen. Het was afgeladen druk. Velen, onder wie Gorssel.nl, wisten de weg naar de Nijverheidsstraat 8 te vinden.

Rondje door het pand
CorpusState1Op de benedenverdieping van het gebouw aan de Nijverheidsstraat 8 zijn de lichte praktijkruimtes van de verschillende fysiotherapeuten. Aan het eind van de gang is de oefenruimte. Zoals u al eerder op Gorssel.nl heeft kunnen lezen zijn de fysiotherapie- en manueel therapiemogelijkheden uitgebreid met kaak- en oedeemfysiotherapie. Ook zijn er mogelijkheden voor zwangerschapsgymnastiek. Als we ons rondje vervolgen zien we boven de behandelkamers van de diëtiste, de schoonheidsspecialiste en de yoga- en Qi Gong docente.
We werden hartelijk ontvangen, boven zelfs met een gezonde snack, en er was de mogelijkheid om mee te doen aan een quiz (voor de winnaar was er een kookboek.) Bovendien kon je er je vetpercentage laten meten. Over de kleuren in de sfeervolle ruimte van de schoonheidsspecialiste is zorgvuldig nagedacht. En wie een afspraak maakte, kreeg een ballon met een cadeautje eraan. De ruimte voor de groepsactiviteiten zoals yoga en Qi Gong is ruim van opzet.

Nieuwe naam
CorpusState 2
De opening vond buiten plaats en werd verricht door Piet van Loon, orthopedisch chirurg. In de openingsspeech haalde hij de gezamenlijke oorsprong van zijn vakgebied en dat van Karien de Boer aan. Als symbolisch cadeau overhandigde hij Karien de stok die vroeger bij heilgymnastiek gebruikt werd. Vervolgens onthulden Wessel en Emma, de kinderen van Karien, de naam van het nieuwe centrum: ‘Corpus State’. Bij een feestje hoorde taart, dus daar hadden de kinderen ook voor gezorgd.
Karien sprak in haar speech de verwachting uit dat de samenwerking tussen de verschillende disciplines een versterkende werking zal hebben en zij verwacht ook dat er in preventieve zin winst te behalen valt. Vervolgens stelde ze de (nieuwe) medewerkers aan de aanwezigen voor. Daarna vroeg Kariens moeder, Ineke de Jonge, het woord. Ze vertelde dat haar dochter in haar voetsporen getreden is en overhandigde  haar een gouden ketting uit Ethiopië, het land waar Karien geboren is.
Het feest werd binnen en buiten voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje en met gitaarmuziek van Mark in de praktijkoefenruimte.

Versterkende kracht van samenwerking
Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge was toe aan meer behandelruimte en Karien en haar collega’s gingen op zoek naar een nieuwe locatie, waarbij er ook mogelijkheden zouden zijn voor verschillende  andere disciplines. Het resultaat mag er zijn: verschillende zelfstandige ondernemers in de zorg samen onder één dak. Ook met externe partners is er samenwerking, zoals met fitnesscentrum Fitness Factory, waar een inloopspreekuur is, als ook met buitensportspecialist René Vos; ook met Intermetzo (de oude Rentray) werken ze samen door op locatie te behandelen. Meer plannen zijn in ontwikkeling.

Tot slot
Op zondag 19 april 2015 zijn er van 10.30 tot 12.30 uur open lessen van zowel yoga als Qi Gong.
  

  • Bekijk hier het fotoalbum van de opening op 10 april 2015

 

Gorssel.nl
14 april 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends