Laatste nieuws

Energieactie gaat door en is verder uitgebreid

De gemeentelijke energie­actie ‘Energierekening onbetaal­baar?’ gaat door. Bovendien zijn de mogelijk­heden uitgebreid: in 2023 is meer geld te besteden. Meer geld voor zowel huur­huizen als koop­huizen, voor mensen met een maandelijks inkomen tot 130% van het sociaal minimum.
Burgercöoperatie Lochem­Energie helpt de gemeente bij de uit­voering, onder andere met de inzet van energie­conciërges.

Energie-bespaarproducten
Energiecoaches kleinDe energieconciërges van LochemEnergie wensen iedereen voor 2023 een lage energierekeningTot nu toe bezochten de energie­conciërges in de gemeente Lochem 15 tot 20 huis­houdens per week met tips voor het verlagen van de energie­rekening, met gratis energie-bespaar­producten en eventueel een gratis vriezer, koelkast of was­machine. De apparaten worden geleverd en geïnstal­leerd door lokale witgoedleveranciers. In Gorssel is dat Gewoon Gorssels Goed aan het Nijverheidsplein. Ongeveer 400 huishoudens zijn daar al mee geholpen. 

Maatwerk
Door het extra geld in 2023 zijn er soms ook mogelijk­heden voor zonne­panelen, dubbel glas, spouwmuur­isolatie en dergelijke. Er kan daarmee meer dan u denkt, want alles is maat­werk.
De actie loopt tot en met december 2023. 

Afspraak 
Wie een afspraak wil maken met een energie­conciërge kan bellen naar het centrale telefoon­nummer of mailen naar het mail­adres.
Centraal telefoonnummer: 06-11220692 en mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 10 januari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends