Laatste nieuws

Energieactie gaat door in 2024

De energieactie van de gemeente Lochem en Lochem­Energie, voor mensen met een smalle beurs, gaat door in 2024. De kosten voor energie zijn nog steeds erg hoog, en ook onvoorspel­baar. Alles wat je kunt besparen, geeft maandelijks ruimte in je portemonnee. Met energie­besparende producten kan ook het comfort in huis verbeterd worden.
Al ongeveer 700 huishoudens in de gemeente Lochem maakten gebruik van de actie, maar er zijn nog wel ongeveer 700 tot 800 huishoudens die hier­voor in aanmerking zouden kunnen komen. 
Voor hen is er in de eerste maand van 2024 een speciale actie.

Gratis producten en meer inzicht
Energie2024 kleinNa het maken van een afspraak komt er een energie­conciërge op bezoek. Eerst komt meestal de energie­rekening aan bod: hoe zit die in elkaar en is het verbruik ongeveer hetzelfde als in een soort­gelijke woning, enzovoort. Vervolgens kijkt de conciërge wat met eenvoudige hul­pmiddelen als ledlampen, tocht­band en radiatorfolie verbeterd kan worden. Die producten worden gratis verstrekt. Daarna wordt gekeken naar energie­slurpende apparaten als vrieskasten en wasmachines. De actie kan € 600 euro bijdragen aan vervanging. En tot slot kan nog gekeken worden of er mogelijk­heden zijn voor een bijdrage aan bijvoorbeeld isolatie of zonne­panelen. 

Januari-actie
Voor mensen die nog niet eerder gebruik maakten van de energie­actie en nu willen meedoen, is er in de maand januari bovendien kans op een gratis radiator­ventilator of een gratis elektrische omslag­deken ter waarde van gemiddeld € 75. Daarmee kan de thermostaat een graadje lager. Op 31 januari zijn er vijf winnaars die voor een van beide kunnen kiezen. Wie al gebruik heeft gemaakt van de actie, maar een ander huis­houden aanmeldt, komt ook in aanmerking.

Bel naar 06-11220692 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op energierekeningonbetaalbaar.nl


Gorssel, 8 januari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends