Laatste nieuws

Energierekening omlaag door besparen en opwekken

‘Rekening omlaag door investeren in energie­besparing en energie opwek’. Dat is het motto van het energie­café dat op maandag­avond 20 februari 2023 in 't Trefpunt in Gorssel wordt gehouden voor alle huis­eigenaren en huurders in Gorssel en bijbehorend buiten­gebied. Het energie­café wordt georganiseerd door vrijwilligers uit Gorssel en vrijwilligers van burger­coöperatie LochemEnergie. Ondersteuning wordt verleend door de Dorps­raad Gorssel, de gemeente Lochem en LochemEnergie. Klimaatburgemeester Marloes van Schaik zal ook aanwezig zijn.
De organisatie: “We gaan er een energieke avond van maken!”

Gestegen energieprijzen
Schaikburg kleinKlimaatburgemeester Marloes van SchaikVelen maken zich zorgen over de gestegen energie­prijzen. Het verduurzamen van je woning lijkt een vanzelf­sprekende stap. Maar hoe pak je dat het beste aan? Wat werkt en wat niet? 
Bij het energie­café kunnen huis­eigenaren en huurders terecht met al hun vragen over energie­besparing en mogelijke investeringen die daarvoor nodig zijn, bijvoorbeeld het isoleren van de woning en de installatie van warmte­pompen en zonne­panelen. De focus ligt op energie-oplossingen die zo mogelijk binnen een jaar gerealiseerd kunnen worden. 

Meer inzicht
Deelnemers aan het energie­café wisselen samen met andere belang­stellenden en een energie­coach informatie uit over energie­vraagstukken en mogelijke oplossingen. Ook wordt achtergrond­informatie verstrekt. Na het energie­café worden deelnemers begeleid in vervolg­acties. Zo krijgen ze meer inzicht in energie­besparing en het opwekken van energie. 

Informatie
Het energie­café wordt gehouden op maandag­avond 20 februari 2023 in ‘t Trefpunt, Molenweg 53-55 in Gorssel. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.
Graag uiterlijk woens­dag 15 februari 2023 aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 1 februari 2023

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends