Laatste nieuws

Energierekening onbetaalbaar?

De gemeente Lochem wil inwoners die hun energie­rekening niet meer kunnen betalen helpen om hun energie­kosten te drukken. De gemeente krijgt daar geld voor van de over­heid en heeft burger­coöperatie LochemEnergie gevraagd hierbij het voortouw te nemen. Inmiddels is ook in Gorssel een energie­bespaaractie van start gegaan. 

Energiebespaaractie
Bespaaractie kleinHuishoudens die maandelijks meer dan 12% van hun netto inkomen kwijt zijn aan de energie­leverancier vallen onder de zogenaamde energie­armoedegrens. In de gemeente Lochem betrof dat lange tijd zo’n 6% van de huis­houdens, maar met de huidige hoge energie­prijzen ligt dat percentage ongetwijfeld hoger. De overheid heeft een paar algemene maat­regelen genomen, zoals het tijdelijk verlagen van de energie­belasting en een eenmalige tegemoet­koming aan mensen die op of net boven de bijstands­norm zitten. Daarnaast heeft het rijk geld vrij­gemaakt om individuele huis­houdens te helpen hun energie­verbruik terug te dringen. Daar wordt deze energie­bespaaractie van betaald. De actie is bedoeld voor huishoudens in huur­woningen en voor woning­eigenaren.

Minder energie gebruiken
Het meest effectief is minder energie gebruiken. Burgercoöperatie LochemEnergie helpt daarbij. 
Als mensen bellen naar het centrale telefoon­nummer of mailadres (zie onder) wordt een afspraak gemaakt met een energie­conciërge. Bij de mensen thuis wordt gekeken hoe het energie­verbruik verder teruggedrongen kan worden, via een gratis bespaar­product (bijvoorbeeld radiator­folie), of een gratis energie­zuinig apparaat. 
GGG Gorssel aan het Nijverheids­plein is een van de leveranciers bij deze actie.

  • Centraal telefoonnummer: 06-11220692 en mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: energierekeningonbetaalbaar.nl
  • Folder energieactie (pdf)


Redactie Gorssel.nl
23 juni 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends