Laatste nieuws

Enquête jongerenwoningen Gorssel

Er is krapte op de woning­markt, ook in Gorssel. Er is een initiatief ontstaan om nieuw­bouw voor jongeren in Gorssel mogelijk te maken. Na eerste wel­willende gesprekken met de gemeente en met IJsseldal Wonen wordt nu een vragen­lijst verspreid. Zo moet duidelijk worden om hoeveel jongeren het gaat en wat zij over hebben voor een eigen woning in Gorssel.

Bloemenkamp
WoningenquêteJongeren kleinEnquête Jongerenwoningen Gorssel (afbeelding afkomstig uit de concept Kernvisie Gorssel, augustus 2021)Even was er hoop voor thuis­wonende jongeren in Gorssel; begin 2022 zou De Bloemen­kamp tijdelijk verhuurd worden aan jongeren, tot aan het moment van sloop van het appartementen­complex. Zoals bekend was dat plan van korte duur, omdat De Bloemen­kamp wordt ingezet voor het huis­vesten van Oekraïners. De initiatief­nemers: “Mooi dat die oplossing beschik­baar kwam voor mensen die vanwege de oorlog naar Nederland moesten vluchten, maar het was ook wel een domper voor de jongeren in ons dorp”.

Nieuwbouw
Een groep inwoners van Gorssel, waaronder ook enkele jongeren, heeft nu het initiatief genomen om te onder­zoeken of er in het dorp nieuw­bouw voor jongeren kan komen. Dat initiatief richt zich vooral op jongeren die nog thuis wonen en graag een plek voor zich­zelf willen hebben. Om de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden gaat het hier om kleine woningen, mis­schien zelfs met een deel eigen werk­zaamheid. Het initiatief richt zich op nieuw­bouw, omdat daarmee de energie­kosten ook beperkt kunnen blijven. 
Door middel van een vragen­lijst moet ook in beeld komen of er vooral belangstelling is voor huur of voor koop.

Enquête
Nu de gemeente volop bezig is om meer woning­bouw in de kernen mogelijk te maken, is dit ook het moment om aandacht te vragen voor de Gorsselse jongeren. In het kader van het op­stellen van de Kern­visie Gorssel heeft de Dorpsraad ander­half jaar geleden ook al een enquête verspreid. Dat vinden de initiatiefnemers een prima eerste stap, nu komt het erop aan om duidelijk te maken hoeveel jongeren een eigen woon­plek zoeken, wat ze daar voor over hebben en wat hun wensen zijn. 
De initiatief­nemers hebben daarom een nieuwe enquête opgesteld, die antwoorden daarop moet gaan op­leveren. De vragen­lijst wordt online verspreid in de periode tussen 3 en 18 september 2022. 
De enquête kan ingevuld worden via deze link: Enquête jongerenwoningen Gorssel.
Nadere informatie is te krijgen bij Verena Peters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch is Verena bereik­baar via 06-57965557.  


Gorssel, 4 september 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends