Laatste nieuws

Enquête woonwensen Gorssel

De gemeenteraad van Lochem heeft op 3 september 2018 de Woonvisie Lochem 2018-2025 vast­gesteld. Met die woonvisie geeft de gemeente Lochem op hoofdlijnen haar woon­beleid weer. 
In de Woonvisie geeft de gemeente aan in gesprek te willen gaan met de afzonderlijke kernen over de lokale woning­behoefte. Een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Dorps­raad, IJssel­dal Wonen en de gemeente Lochem, is bezig met de voorbereiding van een lokale woon­visie voor Gorssel en heeft daartoe twee enquêtes gemaakt. Eén enquête is bestemd voor alle inwoners van Gors­sel en mensen die zich graag in Gorssel willen vestigen. De tweede enquête is bedoeld voor jongeren tot 29 jaar. 

Lokale woonvisie
Woonvisie 2018 2025 kleinIn de Woonvisie 2018-2025 wordt vanaf p. 47 aandacht aan Gorssel besteed (zie aanhangende pdf)De werkgroep: “Voor een goede lokale woonvisie willen we weten welke woon­wensen er zijn. Zijn er bijvoorbeeld genoeg eengezins­woningen en zijn er wel geschikte woningen voor senioren die eventueel kleiner willen wonen? Daarnaast zijn er ook jonge starters die graag in Gors­sel willen blijven wonen”. De werkgroep wil ook graag weten wat de wensen van toekomstige bewoners zijn (“in de praktijk zien we ook dat Gorssel in trek is bij mensen van buiten de regio”) en inventari­seren wat er nodig is om de leefbaarheid van het dorp in stand te kunnen houden. “Scholen, sport­verenigingen en winkel­voorzieningen zijn sterk afhankelijk van de samenstelling van de bevolking en die wordt weer beïnvloed door de samen­stelling van de woningvoorraad.“
De enquêtes zijn anoniem en de resultaten worden - geanonimiseerd en in algemene zin - onder meer via Gorssel.nl bekend gemaakt.

Invullen
Beide enquêtes kunnen op papier worden ingevuld en ingeleverd bij boek­handel Bechtle of via de link onderaan dit artikel. Invullen kan tot 31 mei 2020.
Vragen of opmerkingen over de enquête kunnen worden gemaild naar
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Redactie Gorssel.nl
11 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends