Laatste nieuws

Enthousiasme bij 'JeugdMuziekFestival'

Op zaterdag 8 februari 2020 vond in De Heksenlaak in Barchem de eerste editie plaats van het GoLF-JeugdMuziek­Festival, een gezamenlijk muziek­festival voor en door alle jeugd­muzikanten van de orkesten uit de gemeente Lochem en omstreken. Ook de jeugd van De Harmonie Gorssel-Eefde deed mee.

GoLF
JMFestival GoLF 2020 nr. 2 kleinDe Stichting MuziekGo(rssel)L(ochem)Federatie (GoLF) is een samenwerkings­verband van alle harmonie- en fanfare­verenigingen in de gemeente Lochem, bestaande uit Advendo Lochem, Apollo Laren, De Harmonie Gorssel-Eefde, Con­cordia Eefde, SDG Harfsen, Juliana Almen, Crescendo Barchem en Excel­sior Warnsveld.

Grote opkomst
JMFestival GoLF 2020 nr. 3 kleinFoto's: Davy de Leeuw VerpoortenDe feestzaal van De Heksenlaak was vol, zowel met muzikanten als toe­hoorders. ’s Morgens werd vol over­gave door zo’n 50 jeugdleden uit alle GoLF-verenigingen gerepeteerd, onder leiding van dirigent Henk Vruggink. Behalve muziek maken werd er ook samen geluncht en buiten gespeeld. 
In de middag werd er opgetreden voor het grote publiek: eerst alle jeugd­orkesten afzonderlijk en daarna de ‘grote finale’ van het GoLF-Jeugd­orkest. 

Samen spelen
Er was ook een jury die op een leuke manier diverse kinderen hun ervaringen liet delen via de micro­foon. “Wat ze het leukst van de dag vonden?” Nou, dat was stee­vast ‘samen spelen’. Natuurlijk werd er alleen maar ‘opbouwende kritiek’ gegeven en kreeg ieder orkest een echt diplo­ma uitgereikt.

Verbindend
De organisatie verliep prima en het evenement lijkt zeker voor herhaling vat­baar. Een woordvoerder van een van de deelnemende orkesten zegt het zo: “Het verbindende karakter van een dergelijk festi­val verdient, net als de jeugd, een mooie toekomst”.


Gorssel, 11 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends