Laatste nieuws

Epsenaar Henk Hietbrink eerste Maestro van Gorssel

Dirigentenwedstrijd
Maestro 2014-1Foto's: Erik Barteling
Foto onder: Theo Bruggeman en de juryleden Trix van der Linden, Jan Schoonhoven en Juliette Dumoré
De vier kandidaten hadden zich goed voorbereid op de dirigentenwedstrijd van muziekvereniging Kunstmin. Tijdens de repetities van het orkest leerden zij de basiskneepjes van het dirigentenvak. Jan Schoonhoven, dirigent van Kunstmin, begeleidde hen op weg naar de wedstrijd, waar hun dirigeerkunsten werden beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestond uit Jan Schoonhoven (dirigent van Kunstmin), Trix van der Linden (wethouder gemeente Lochem) en Juliette Dumoré (dirigente van popkoor Swing Coöperation uit Gorssel).
De dirigenten werden met een kwinkslag en de nodige ironie ingeleid door Jasper Esselink, voorzitter Muziekvereniging Excelsior Twello.

Maestro 2014-3Het Openluchttheater was goed gevuld, veel mensen waren nieuwsgierig hoe Henk Hietbrink, Brigitta Onstenk, Jeroen Wendt en Theo Bruggeman het orkest zouden leiden.

Presentatie
De kandidaten lieten niets aan het toeval over. Zelfs aan hun kleding was duidelijk zorg besteed. Zo verscheen Brigitta in oogverblindend reflecterend zwart, Jeroen (mede-eigenaar en kok van Het Bosrestaurant in Joppe) in witte koksbuis compleet met pollepel en Theo in zwart kostuum met witte handschoenen en hoge hoed. Alles om de jury te overtuigen en te verleiden.

Pure beleving
Maestro 2014-4
Henk Hietbrink hield het wat dat betreft sober en had ingezet op pure beleving. Met zichtbaar plezier nam hij het orkest aan de hand en betoverde zo de jury, die duidelijk onder de indruk was. Voor Henk ging het allemaal veel te snel voorbij. Dit smaakte naar meer.

Maestro
Alle deelnemers kregen van de jury lof toegezwaaid, maar aan het eind kan er toch maar een de Maestro zijn. En dat werd Henk Hietbrink!
Ook waren er complimenten voor Kunstmin voor de wijze waarop het orkest steeds wist te schakelen tussen al die verschillende dirigenten, maar vooral voor het initiatief voor dit concert. Een geweldig idee en een prachtig succes.

 

 

Gorssel, 11 juli 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends