Laatste nieuws

Epsenaar start initiatief voor opvang Oekraïners

Dymphna van Gilse uit Epse is op Facebook een initiatief gestart om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden bij mensen thuis. Een logeer­kamer of een extra bed is al genoeg voor tijdelijke opvang. Ze heeft daarvoor een groep op Facebook opgestart, waar in korte tijd al veel mensen zich bij hebben aangemeld.


Zowel mensen die (via-via) zoeken naar onderdak als gastheren of –vrouwen kunnen zich aanmelden. De Facebook-pagina is een privé (besloten) groep, waarvoor u zich eerst moet aanmelden om informatie uit te kunnen wisselen. Daar is voor gekozen om mensen die om wat voor reden dan ook niet konden weg­komen niet in gevaar te brengen. Veel vluchtelingen regelen hun reis via andere Oekraïners die al in het buitenland wonen.
Dymphna: “Deze Facebook-pagina probeert Oekraïners die op zoek zijn naar gastheren in Nederland te verbinden. Kan je helpen? Is er een logeerkamer of extra bed? Voel je vrij om te posten. Zoek je, of ken je iemand die op zoek is naar een verblijf in Nederland? Voel je vrij om dat te posten. Ik hoop dat we zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen kunnen helpen. Wees alsjeblieft respectvol.”
  

  

Gorssel, 1 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends