Laatste nieuws

Erik Breukink verzorgt prijsuitreiking van Le Tour de Hoek

Zaterdag 5 juli aanstaande start in het Engelse Leeds de 101e editie van Le Tour de France. Bij Eetcafé de Hoek zal het oranje van het WK dan plaatst maken voor fietsshirts van vele ploegen en zal het café drie weken lang in het teken staan van de Tour en de elfde editie van Le Tour de Hoek. 

Erik Breukink
BreukinkHet is een goede traditie dat de prijswinnaars van Le Tour de Hoek gehuldigd worden door een oud-wielrenner die Nederland in het verleden vele successen bezorgde. Ook dit jaar is weer zo’n topper bereid gevonden om af te dalen naar het mooie Gorssel. Niemand minder dan Erik Breukink zal op zondag 27 juli, direct na de finish op de Champs Elysees, de bloemen uitreiken aan de grootste wielerkenners van 2014! Breukink maakte in zijn carrière vooral naam als tijdritspecialist. Wie herinnert zich niet de smakelijke beelden van ‘de Breuk’ wanneer hij na een lange tijdrit met een kop vol snot als winnaar over de streep kwam. Op die manier wist hij ritoverwinningen te halen in alle drie de grote rondes.

Gavia
Breukink GaviaZijn beste prestaties leverde hij eind jaren 80 en begin jaren 90 met een derde plaats in het eindklassement van de Tour en zowel een derde als tweede plaats in de Giro. Wellicht is wel de meest historische overwinning van Breukink zijn etappeoverwinning in de Giro van ’88. Geteisterd door extreme kou en loodzware sneeuwstormen bedwong Breukink als eerste renner de mythische berg de Gavia en liet zich meer dood dan levend kronen als de winnaar van de dag in een etappe waarin slechts een handvol renners de finishlijn zagen. 
Na zijn carrière maakte Breukink ook nog naam als wielercommentator bij de NOS, waarbij hij samen met Mart Smeets de Tour versloeg en ongetwijfeld kent u Breukink nog als ploegleider van de Rabobankploeg.

Le Tour de Hoek
De spelregels van Le Tour de Hoek zijn gelijk aan alle voorgaande jaren en zijn terug te vinden op de site: www.letourdehoek.nl. U kunt aan dit Tourspel deelnemen door één of meerdere inschrijfformulieren op te halen bij één van de volgende verspreidingspunten: Café de Brink te Bathmen, Flair Haarmode te Eefde, Café Buitenlust te Harfsen, Restaurant Hans en Grietje te Deventer en uiteraard Café de Hoek te Gorssel. U kunt het formulier ook downloaden van de website. Ook vindt u hier alle relevante informatie over de Tour de France 2014. Voor een optimale voorbereiding op Le Tour de Hoek is deze website dus onmisbaar!

Meedoen kan tot 5 juli
TourdehoekLogoTrans140Inschrijfformulieren dienen uiterlijk zaterdag 5 juli om 13.00 uur te zijn ingeleverd bij één van bovengenoemde verspreidingspunten. De organisatie van Le Tour de Hoek wenst iedereen veel succes bij het samenstellen van zijn of haar favoriete team en hoopt u te mogen verwelkomen bij één van de vele activiteiten die rondom dit evenement worden georganiseerd. Deze evenementen vindt u (te zijner tijd) in de agenda van Gorssel.nl

www.letourdehoek.nl

Gorssel, 18 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends