Laatste nieuws

Lesprogramma voor kinderen met overgewicht

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis verzorgen een speciaal lesprogramma KidsFit voor kinderen van groep 4 t/m 8 met overgewicht. Het is een laagdrempelige cursus met intensieve begeleiding van een diëtist en fysiotherapeut waarbij plezier, beweging en voeding centraal staan.
Deze cursus wordt gegeven in gezondheidscentrum Corpus State, Nijverheidsstraat 8 in Gorssel. Er is plaats voor 6 kinderen.

     
     Dieet

     FysioDeBoerLogo

     BerghuisDieetLogo

Programma
De eerste les is op dinsdag 7 februari en het programma duurt bij elkaar tien weken. In die periode zullen de kinderen twee maal per week sporten. Er zijn een intakegesprek en vier vervolggesprekken voor voedingsadvies. Ook is er een groepsbijeenkomst voor de kids en een groepsbijeenkomst voor de ouders.
De sportlessen worden gegeven door fysiotherapeut Karien de Boer en zijn op dinsdag van 15.30 tot 16.15 uur en vrijdag 15.30 tot 16.15 uur. Hier staat het plezier in het bewegen centraal en wordt ook gekeken naar houding en inzet.
De voedingsadviezen zijn van diëtist Nikki Gerritsen. Er wordt gekeken naar het huidige voedingspatroon en op basis hiervan wordt er een persoonlijk voedingsadvies gemaakt waarmee ouder en kind aan de slag kunnen. Afvallen staat niet centraal! Het doel is om kennis te geven over wat gezonde voeding is en hoe kinderen dit kunnen toepassen.
Tijdens de vakantieweek van 27 februari t/m 3 maart zijn er geen sportlessen. De laatste les is op 21 april.

Interesse?
De kosten worden volledig vergoed door alle zorgverzekeraars.
Interesse of vragen? Stuur een e-mail met uw naam, geboortedatum en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt telefonisch contact met u opgenomen. Bellen kan ook: Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge: 0575-493473 of Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis: 06-23105479
 

Gorssel, 11 januari 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends