Laatste nieuws

Etta van der Aa schaatst nog één maal 200 km voor Skate4AIR

72 jaar jong is ze, Etta van der Aa uit Joppe, en nog altijd zeer sportief. Op 30 januari a.s. zal ze voor de vierde keer meedoen met de schaatsmarathon op de Weissensee. Ze doet dat met Skate4AIR, een initiatief van Jochem Uytdehaage om geld in te zamelen voor onderzoek naar de aangrijpende kinderziekte Cystic Fibrosis, taaislijmziekte. .

Etta325pxEtta van der Aa bij de schaatsbaan Deventer. Foto: Ronald Hissink / De StentorOngeveer 150 fanatieke schaatsers doen mee aan de alternatieve Elfstedentocht met Skate4AIR. Zij willen zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Eén van de deelnemers is Etta van der Aa, oma van twee kleinkinderen, 72 jaar oud en bijna dagelijks in de weer met sport. Etta heeft 40 jaar in Gorssel gewoond en sinds een paar jaar woont ze in Joppe. Meerdere malen per week is ze te vinden op de ijsbaan in Deventer waar ze haar rondjes draait als voorbereiding voor de 200 km op de Weissensee. Veel mensen kennen haar als die fanatieke fietser en mountainbiker van de Wieler Tour Club Gorssel, of als de trouwe bezoeker van de Fitness Factory in Laren. Anderen als de fotografe met die mooie sfeerbeelden in Landleven, Seasons en Spiegel der Zeilvaart.

Vallen en opstaan
EttaFinishKLVreugde bij de finish na de barre tocht van 2014Etta zal voor de vierde keer meedoen, maar dat zal ook de laatste keer zijn. “Het is niet het schaatsen zelf, maar vooral de drukte en het risico van vallen dat me aan ’t twijfelen brengt” zegt Etta. “Vorig jaar was een extreem zware tocht, sneeuwstormen waar niet tegenop te vegen viel en slecht zicht. Door de sneeuw waren de scheuren in het ijs niet meer zichtbaar en ben ik zeker tien keer lelijk gevallen. Maar ja, dan sta je weer op en schaats je gewoon verder, want ik wilde natuurlijk wel de finish halen.” En dat lukte, want Etta finishte na ruim 10 en een half uur, onder die omstandigheden een geweldige prestatie. “Volgende maand wil ik nog één keer vlammen, voor het goeie doel, want die vreselijke taai slijmziekte die vooral kinderen treft moet de wereld uit.”

Skate4air
Skate4AIR haalt sinds 2011, door deelname aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis bij kinderen. In de eerste vier edities is er ruim 1 miljoen Euro opgehaald. Deze nu nog ongeneeslijke ziekte, meer bekend als taaislijmziekte, tast de longen van kinderen ernstig aan. Onderzoek draagt bij aan een beter en zelfs langer leven van deze kinderen. Tweevoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage is ambassadeur van de organisatie en schaatst natuurlijk zelf ook mee. Donaties aan de deelnemers van Skate4AIR komen voor 100% ten goede aan onderzoek naar therapieën en medicijnen voor deze ziekte. De kosten van de organisatie van Skate4AIR worden gedragen door enkele zakelijke partners.

Knuffels bij de Wereldwinkel
EttaAapKLKnuffelaap, voor € 8,- te koop in de Wereldwinkel. De opbrengst is bestemd voor onderzoek tegen taaislijmziekte.Bij de Wereldwinkel kunt u voor € 8,- leuke knuffelapen kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan Skate4AIR. Leuk en nuttig cadeau voor de kerst. U vindt de wereldwinkel aan de Hoofdstraat in Gorssel tegenover het voormalige gemeentehuis.

Donatie
U kunt Etta van der Aa helpen om een mooi bedrag op te halen voor Skate4AIR en daarmee voor onderzoek tegen de taaislijmziekte bij kinderen. Etta heeft een eigen pagina op de website van Skate4AIR en daar kunt u snel en eenvoudig een bedrag doneren.

 

Korte indruk van de schaatsmaraton Skate4AIR:


Impressie van de barre tocht van 2014.
Etta komt in beeld bij 7:30 uur "Oh, een supermooie ervaring. Fantastisch!"


Gorssel.nl
12 december 2014

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends