Laatste nieuws

Etta van der Aa schaatst voor het goede doel

   Etta325px
    Foto: Ronald Hissink / De Stentor 
 

Eén van de deelnemers is Etta van der Aa, oma van twee kleinkinderen, 70 jaar oud en bijna dagelijks in de weer met sport. Etta heeft 40 jaar in Gorssel gewoond en de laatste paar jaar in Joppe. Meerdere malen per week is ze te vinden op de ijsbaan in Deventer waar ze haar rondjes draait als voorbereiding voor de 200 km op de Weissensee.  Veel mensen kennen haar als die fanatieke fietser en mountainbiker van de Wieler Tour Club Gorssel, of als de trouwe bezoeker van de Fitness Factory in Laren. Anderen als de fotografe met die mooie sfeerbeelden in Landleven, Seasons en Spiegel der Zeilvaart. 

Ook afgelopen jaar heeft Etta voor Skate4AIR geschaatst op de Weissensee. De 200 zware kilometers (zie videoimpressie hieronder) volbracht ze in ruim 11 uur en dit jaar hoopt ze na 10 uur over de finishstreep te glijden.

Skate4air
EttaSkate4AIR325pxSkate4AIR haalt jaarlijks, door deelname aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis bij kinderen. Deze nu nog ongeneeslijke ziekte, meer bekend als taaislijmziekte, tast de longen van kinderen ernstig aan. Tweevoudig olympisch kampioen Jochem Uytdehaage is ambassadeur van de organisatie en schaatst natuurlijk zelf ook mee. Donaties aan de deelnemers van Skate4AIR worden geheel besteed aan onderzoek naar therapieën en medicijnen voor deze ziekte.

eigen pagina op de website van Skate4AIR

EttaApen325px

Ook hoopt Etta een mooi bedrag te vergaren door de verkoop van knuffelapen en -beren waarvan de opbrengst ten goede komt aan Skate4AIR. De leuke knuffels zijn voor € 5,- te koop bij Kantoorboekhandel Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel en bij de Fitness Factory in Laren.
Op de woensdagmiddagen 28 november en 12 en 19 december is Etta in de bibliotheek in Gorssel om kinderen en ouderen te vertellen over haar actie en dan kunt u natuurlijk ook een knuffel kopen.

Steun Etta, steun Skate4AIR en steun het onderzoek tegen taaislijmziekte.

Rechtstreeks naar de pagina van Etta voor een donatie

Website Skate4AIR 

 


Video van de Skate4AIR schaatsmarathon op de Weissensee van 3 februari 2012:


Gorssel.nl
15 november 2012 

  Etta

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends