Laatste nieuws

Evelien van Dort schreef ‘De Kinderboekenbrigade’

Evelien van Dort, in Gorssel actief als kinderfysiotherapeut en bekend van de Gorsselse Zorgtuin, is ook auteur van kinder- en jeugdboeken, met inmiddels 65 boeken op haar naam. ‘De Kinderboekenbrigade’ is haar nieuwste boek.

Ode aan het kinderboek
Kinderboek
'De kinderboekenbrigade' is een ode aan het kinderboek, de fantasie en het unieke van ieder kind; immers, de eigen fantasie wordt gestimuleerd door het lezen van verhalen.

Korte inhoud
Wat doe je als je door een nieuw computersysteem geen boeken meer mag lezen?
Munira heeft een nieuwe leerkracht in groep zeven: meester George. Hij is verantwoordelijk voor de aansluiting op een digitaal netwerk onder leiding van ene meneer D. Dit computersysteem beloont goede leerresultaten, maar heeft ook een sterk controlerende functie. Kinderboeken lezen past niet in het systeem; die zetten alleen maar aan tot fantasie en dagdromen. Thomas en Munira zijn niet blij met de veranderingen en ondernemen actie tegen het systeem. Zijn zij op tijd om het kinderboek te redden? “Kom je aan mijn favoriete boek, dan kom je aan mij", zegt Munira als blijkt dat al haar boeken zijn ingeleverd en de gegevens worden gebruikt voor een database.

Boekpresentatie
Op donderdagmiddag 17 september 2015 wordt De kinderboekenbrigade gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de Vullerschool in Gorssel voor leerlingen van de groepen 7a/b en 8a/b, leerkrachten en betrokkenen. 


Gorssel, 15 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends