Laatste nieuws

Eventing wedstrijd Semper Fidelis trotseert herfstregens

Ondanks de heftige regenval in de dagen voorafgaand aan de eventing wedstrijd van Semper Fidelis in Gorssel op zaterdag 9 en zondag 10 september j.l., kon het evenement gelukkig gewoon doorgang vinden.

SF-Bert RietmanBert Rietman van Semper Fidelis behaalde met zijn paard Calictus de eerste prijs bij de klasse L paarden Op zaterdagmorgen vroeg werden de terreinen en de bospaden zorgvuldig geïnspecteerd door de afgevaardigde van de Koninklijke Hippische Sport Federatie, de crossbouwers en het bestuur van Semper Fidelis. Veiligheid gaat voor alles! De conclusie was gelukkig dat de ondergrond veilig was voor paard en ruiter om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan. En zo kunnen de deelnemers, het publiek en de organiserende vereniging terugkijken op een sportief en gezellig weekend, zonder noemens­waardige problemen. En voor de vele vrijwilligers die in de maanden daarvoor zo hard gewerkt hadden om alle hindernissen te bouwen en alle andere voorbereidingen te treffen, was het uiteraard ook een enorme opsteker.

Goede resultaten leden Semper Fidelis
SF Margo Douma kleinMargo Douma met Prinses GimourEen aantal leden van Semper Fidelis leverden een mooie prestatie. Zo sleepte Bert Rietman met zijn paard Calictus de eerste prijs in de wacht in de klasse L paarden. Hij werd daarmee de beste Semper-combinatie van het weekend. Tijdens de wedstrijd werden tevens de regio­kampioen­schappen verreden voor de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Margo Douma behaalde met haar paard Prinses Gimour de tweede prijs in de klasse B paarden. Zij werd daarmee tevens de reservekampioen van de provincie Gelderland!

Geslaagd
De organisatie kan terugkijken op een geslaagde 33e editie van deze eventing wedstrijd. De zaterdag was nog wat herfstig, met name de zondag kende vele zonnige momenten. Daarvan genoten ook de mensen die zich hadden aangemeld voor het lopen van de cross onder professionele begeleiding. Naast een aantal prachtig gedecoreerde hindernissen, werd daarbij uiteraard ook de spectaculaire waterpartij aangedaan. Altijd een mooie plek om de sportieve verrichtingen van ruiter en paard te bekijken onder het genot van een hapje of drankje.

Ook volgend jaar zal Semper Fidelis in september weer een eventing wedstrijd organiseren.
  


Gorssel, 17 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends