Laatste nieuws

Everdinahof wordt weer in gebruik genomen

EverdinahofFemkeHerfst2015De Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. Onder de winkel Eerlijk genieten, en daarboven drie appartementen. De ruimte voor werk en dagbesteding zit rechts en achter dit karakteristieke gebouw. Op 15 december jl. heeft de stichting JanBrand, eigenaar van de Everdinahof aan de Hoofdstraat, een huurovereenkomst getekend met stichting Zozijn. Zozijn gaat het pand in gebruik nemen als woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking en op de begane grond komt dagbesteding voor deze doelgroep.

Het pand stond inmiddels al enkele jaren leeg, alleen de winkel van Eerlijk Genieten (de voormalige Wereldwinkel) bleef open. Die winkel blijft ook in de nieuwe opzet op de huidige plek. Stichting JanBrand en Zozijn zijn verheugd dat het gelukt is om opnieuw een woon- en werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking te realiseren. Zozijn is nog in gesprek met diverse ondernemers die ook een rol kunnen spelen in de dagbesteding.

Stichting JanBrand
JanBrandhof1024JanBrandhof, fraai en wat verscholen gelegen aan de Molenweg in GorsselDe stichting JanBrand werd in 1993 opgericht door Jannie en Gerbrand Scherpbier uit Gorssel. Uit de namen van de oprichters laat zich ook de naam van de stichting verklaren. De stichting voorziet in woon-, leef-, werk- en trainingsruimte voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De doelstelling wordt bereikt door het beheer van onroerende zaken en bijbehorende voorzieningen. Een zorgpartner, zoals Zozijn voor het Everdinahof, levert persoonlijke zorg en begeleiding.

JanBrand is naast de Everdinahof ook eigenaar van het JanBrandhof, een fraai complex wat verscholen gelegen aan de Molenweg in Gorssel. Daar wonen zes mensen in eigen appartementen en met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Deze locatie bestaat inmiddels ruim twintig jaar. 

Zozijn
JanBrandZozijnDe overeenkomst tussen Zozijn en JanBrand wordt getekend en het gebak staat al klaar.  Links voorzitter van JanBrand Jan Jaap Scherpbier, rechts is Dirk Venema, directeur vastgoed van Zozijn.Zozijn levert zorg op maat aan mensen met een beperking. Dat kan in de vorm van ambulante begeleiding thuis, op school of op een eigen locatie. Zozijn helpt ook met werk en dagbesteding en met leren en ontwikkeling. Verder biedt Zozijn de mogelijkheid van begeleid of beschermd wonen, en worden cursussen gegeven om de zelfredzaamheid op school en werk te vergroten. Zozijn heeft haar kantoor in Wilp en heeft diverse vestigingen in Gelderland en Overijssel.


Gorssel, 16 december 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends