Laatste nieuws

Explorers druk met proefkoken voor Koningsdag

De Oranjevereniging heeft de explorers van Scouting IJsselgroep (14 tot en met 17 jaar) uit Gorssel gevraagd met Koningsdag te helpen op het smulplein. Ze zullen daar flink uitpakken met bijzondere gerechten die natuurlijk wel eerst uitgeprobeerd moesten worden.

De explorers willen zich van hun beste kant laten zien. Scouts zijn natuurlijk goed met houtvuur en daarop kunnen erg lekkere gerechten worden bereid. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zaterdag 1 april 2023 waren de explorers daarom al vroeg aanwezig op hun Troephuis aan de Kwekerijweg 5 in Gorssel.

ScoutingEten kleinDe potjiekos wordt opgescheptEr is een gevarieerd aanbod bedacht dat onder begeleiding van een Zuid-Afrikaanse braaimaster, Andries Gous (www.braaienvuur.nl), eerst moest worden uitgeprobeerd. De leiding van de verschillende speltakken was hiervoor een gewillig slachtoffer.
Naast pannenkoeken op houtvuur, zijn drie soorten potjiekos (Zuid-Afrikaans stoofgerecht in de varianten kip, rund en vega) bereid. Samen met het zelfgemaakte flatbread was dit een uitstekende maaltijd en een prima basis voor het jaarlijkse vrijwilligers­feest van de vereniging. Het was daarmee een geslaagde generale repetitie voor de Pannenkoeken en Potjiekos-stand van de explo’s tijdens Koningsdag in Gorssel. De explorers nodigen iedereen dan ook van harte uit om tijdens Koningsdag op de Roskamweide te komen ervaren hoe lekker er op houtvuur kan worden gekookt.

Scouting IJsselgroep is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongeren­vereniging, die haar leden een plezierige en uitdagende vrijetijds­besteding biedt. Mocht je zin hebben om zelf eens een keer te komen kijken of mee te doen met de activiteiten van Scouting IJsselgroep, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Je kunt drie keer vrijblijvend komen kijken op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en aanmelden? Kijk dan op de website: www.scouting-ijsselgroep.nl/kijken.

  
Gorssel, 3 april 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends