Laatste nieuws

Expositie Annemarie Hakvoort in het Tramstation

Gedurende de maand december 2018 is in het Tramstation in Gorssel een expo­sitie te zien van het werk van Annemarie Hakvoort. De Zutphense kunstenares schildert verstilde land­schappen in acryl- en olieverf en werkt met intense kleuren in een losse stijl. Elk schilderij verwezen­lijkt een eigen sfeer.

Innerlijk landschap
Hakvoort kleinDe oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achter­hoek verpand. Ze zegt hierover: “Het landschap achter de IJssel ademt een eeuwen­oud gevoel van ‘zijn’. Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijns­kwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn schilderijen zijn daarmee een weer­spiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke land­schap”. 

Kunst en mensen
Als kind is Annemarie Hakvoort begonnen met aquarel­leren, later kwam daar acryl en olieverf bij. 
Hakvoort 2 kleinToen de beroepskeuze kwam, wilde Annemarie graag iets met kunst en met mensen doen. Het werd de opleiding Kunst­zinnige Therapie in Leiden. Na een aantal jaren in dit vak gewerkt te hebben pakte ze zelf het schilders­penseel weer op. 
Als kunstenaar exposeert Annemarie Hakvoort regelmatig en ze geeft ook work­shops. Daarnaast werkt ze als kunstzinnig coach in bij een loopbaan­begeleiding bureau. Haar atelier is gevestigd in de Proeflokalen (Vispoortplein) in Zutphen.
Tijdens de maandelijkse Open dag van het Tramstation op 1 december 2018 is Annemarie Hak­voort aanwezig om vragen over haar werk te beantwoorden. 

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 1 december 2018 geopend van 10.30 tot 15.00 uur en verder iedere dins­dag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donder­dag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 23 november 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends