Laatste nieuws

Expositie De Bloemenkamp officieel geopend

Met openingswoorden van wethouder Lex de Goede en initiatief­nemers Bart Jan van den Brink en Marlies Gommers werd de tentoon­stelling ‘De Bloemenkamp in Gorssel, geschiedenis van een monument­waardig gebouw’ in het Tramstation in Gorssel op vrijdag 6 oktober 2023 officieel geopend.
Vooral de film van Bart Verdult met interviews met oud-bewoners trok de belang­stelling. Voor veel dorpsgenoten zijn de expositie én de film een feest van herkenning. Ook Pino's poffertjes van oud-Bloemenkamp­bewoonster Lieneke Schouten vielen erg in de smaak.

Bloemenkamp
BloemExpo 1 kleinBloemExpo 2 kleinIn de tentoonstelling staat de geschiedenis van het voormalige heren­huis De Bloemenkamp vanaf 1949 tot en met die van het gelijknamige appartementen­complex aan de Hoofdstraat in Gorssel centraal. In beeld- en film­materiaal krijgt de bezoeker een indruk van de recente geschiedenis van De Bloemen­kamp, de bewoners, het appartementen­gebouw zoals het er nu staat en zijn ontwerper, de Deventer architect W.P.C. Knuttel (1886-1974). De brochure van de hand van de Bart Jan van den Brink, samen­steller van de tentoonstelling, is gratis verkrijgbaar, onder meer bij de bibliotheek in Gorssel.

Bijzonder karakter
BloemExpo 3 kleinDe initiatiefnemers hopen met de tentoon­stelling bij te dragen aan een herwaardering van het bijzondere karakter van het gebouw en de realisatie van een duurzame renovatie tot betaal­bare huisvesting voor dorps­genoten. 

Informatie
Tentoonstelling ‘De Bloemenkamp in Gorssel, geschiedenis van een monument­waardig gebouw uit 1960’, is te zien tot 9 november in het Tramstation Gorssel, Van der Capellenlaan 4 in Gorssel (achter Museum MORE). Openingstijden van het Tramstation: dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien.


Gorssel, 9 oktober 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends