Laatste nieuws

Expositie in Gorsselse kerk groot succes

Van verschillende kanten klonk in de Gorsselse kerk: “Wat een mooie expositieruimte”. Dat leverde glunderende gezichten op van de schilders van het Koerhuis die er in het weekend van 1 en 2 april jl. hun werk exposeerden en van de mensen die de kerk in Gorssel beheren.

     Koerhuis-MariaEnTheoSchrijversGR

      Boven: 'Wereldburgers op zoek naar humanitair beleid
      in Europa’ van Maria en Theo Schrijvers
      Onder: Olivier en Charlotte poseren voor hun eigen
      schilderijen van hun oma Juliëtte Horn

     KoerhuisJulietteHornGR

Voorzitter van de Teken- en schilderclub Het Koerhuis Lex van Pelt stelde in zijn speech dat de schilderkunst in Gorssel bloeit en veel belangstelling trekt door Museum MORE. Ook de opening van de schilderijenexpositie van Het Koerhuis kon veel bezoekers verwelkomen. Een paar honderd mensen bekeken 44 schilderijen en genoten van de gezellige sfeer met jazzmuziek van het trio Hotclub ’73. De 150 dia’s op een groot scherm van vorige exposities werden aandachtig bekeken.

De leden van Het Koerhuis die de expositie hebben ingericht waren goed te spreken over het nieuwe ophangsysteem dat heel doelmatig werkt. Een zestal schotten, ook voorzien van hetzelfde systeem, maakt dat de schilderijen zeer overzichtelijk opgehangen kunnen worden.

Zondag kwam opnieuw een groot aantal mensen een kijkje nemen. Onder het publiek dat de tentoonstelling in Museum MORE bezocht, waren er mensen die even in de kerk bij Het Koerhuis kwamen kijken. Dat leverde leuke gesprekken op. Men bleek zowel voor de plaatselijke schilderclub als de gerenoveerde kerkzaal waardering te hebben. Het actuele schilderij met de titel 'Wereldburgers op zoek naar humanitair beleid in Europa’, geschilderd door het echtpaar Maria en Theo Schrijvers, kreeg veel aandacht. Een leuk tafereel leverden de portretten van Olivier en Charlotte, de kleinkinderen van Juliëtte Horn op. Zij schilderde hen en zondag gingen zij samen met hun oma en de portretten op de foto.
  

Gorssel, 4 april 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends