Laatste nieuws

Schilderijen in het Tramstation

In het fraai gerestaureerde Gorsselse Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, zijn regelmatig exposities te zien. Vanaf half december tot half februari hangen er schilderijen van Lyda te Linde-Holtman. Ook is het laatste nummer van dit jaar van het verenigingsorgaan verschenen en in de boekhandel te koop.

Expositie
Expositie 11MSchilderij van Lyda te Linde-HoltmanVanaf half december tot half februari exposeert Lyda te Linde-Holtman in het Tramstation aan de Van der Capellenlaan in Gorssel.
Lyda is lid van de schilderclub Het Koerhuis in Gorssel. Zij is haar schilderscarrière begonnen met aquarelleren en is in de loop van de tijd overgegaan op acrylverf. Zij is altijd zoekende naar vernieuwing. Haar laatste schilderijen zijn materie-schilderijen. In het Tramstation hangt wat nieuw en wat ouder werk. De schilderijen zijn divers: van realistisch tot abstract.
Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.
Openingstijden: dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Van 23 december tot en met 1 januari is het Tramstation gesloten.

Ons Markenboek
Het laatste nummer van het verenigingsorgaan van De Elf Marken van 2014 (32e jaargang no. 4, november 2014) is verschenen.
In dit Markenboek vindt u een terugblik van Willy Holtslag op de première van de film ‘De tijd verstrijkt’ van filmmaker Andries Udink. Een indrukwekkend document, noemt Willy de film. Ook in dit nummer vertelt Ap ten Have over boerderij Kempink of Kemping in Harfsen, op de grens met Kring van Dorth, en over de bewoners vroeger en nu. En wie heeft er wel eens gehoord van het gewas Helianthus salsifis? Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in Eefde geprobeerd deze plant als voedingsmiddel in cultuur te brengen, zo las Henk Kraaijenbrink in een uit 1917 daterend geschrift. Nog verder in de tijd terug gaat de geschiedenis van het Bolderink, een eeuwenoude boerderij in Epse. De werkgroep genealogie doet die geschiedenis uit de doeken, onder meer aan de hand van een in het pand aanwezige gevelsteen. En Erwin Strookappe vertelt een bijzonder verhaal over een jongeman, die zich in de negentiende eeuw in Gorssel liet dopen en daarbij de achternaam Van Gorssel aannam. Tot slot geeft Wim Rood in zijn ‘moerstaal’ zijn herfstgedachten weer.
Het Markenboek (een kwartaaluitgave) kost € 5, - en is in het Tramstation en bij boekhandel Bechtle verkrijgbaar.
Leden krijgen het Markenboek gratis in de bus. Lid worden kan via de website van de Historische Vereniging De Elf Marken of via de secretaris, tel.: 0575-517369.

Website De Elf Marken


Gorssel, 17 december 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends