Laatste nieuws

Expositie Joke Oonk in Den Oldenhof

Den Oldenhof in Gorssel exposeert regelmatig werk van kunste­naars uit Gorssel en omgeving. Vanaf november 2018 zijn op de eerste en tweede etage schilde­rijen en decoratief werk te zien van de Gorsselse kunste­nares Joke Ook.

De kustenares
Oonk1 kleinJoke Oonk (1951, Rotterdam) tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Ze volgde een teken­opleiding en kreeg lessen van bekende kunstenaars. Joke gebruikt voor haar realistisch en decoratie­werk (ook in opdracht) verschillende technieken. Op een van haar eerste werk­plekken deed ze veel inspiratie op door het contact met kinderen en hun creativi­teit, waardoor een leerzame wissel­werking ontstond. Later kwam ze in de kunst­nijverheid terecht en leerde zo andere kunstuitingen kennen. Aan eigen werk kwam ze aanvanke­lijk niet toe, maar pakte dit later weer op.

Oude meesters
Oonk2 kleinJoke haalt haar inspiratie voornamelijk uit haar liefde voor de natuur. Door haar bewondering voor de oude meesters is zij boven­dien steeds gedetailleerder gaan werken. Hieruit ontstond ook haar interesse voor licht restauratie­werk. Zo ontwikkelde ze in de loop der jaren een eigen stijl, waarbij ze vaak verschil­lende technieken in een schilderij toepast. Ze werkt onder meer met potlood, kleur­potlood, aquarelpotlood, pastel­krijt, aquarelverf en olieverf.

Kunst in opdracht
Joke werkt ook in opdracht: schilderijen, maar ook muurschilderingen, decoratie­werk en portretten en werk waaraan persoonlijke herinneringen of emoties verbonden zijn. Ook geeft ze privé­lessen.
Joke heeft al veel geëxposeerd en hoopt dat - mede door de inspiratie die Gorsssel haar biedt - vaker te kunnen doen. De expositie in Den Oldenhof zal een aantal maanden te zien zijn.

Gorssel, 11 november 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends