Laatste nieuws

Expositie Katya Goncharenko in het Tramstation in Gorssel

In het Tramstation in Gorssel is van 1 februari tot 15 april 2024 werk te zien van beeldend kunstenaar Katya Goncharenko. Katya exposeert onder meer accessoires in de ‘crazy wool’ techniek.

Katya Goncharenko
Katya Goncharenko 2 kleinKatya Goncharenko Katya Goncharenko komt uit Oekraïne en woont momenteel met lot­genoten in De Bloemenkamp in Gorssel. Ze kwam aan het begin van de oorlog in haar thuis­land in Nederland aan. 
Katya schildert sinds 2014. In dat jaar behaalde ze een medische graad en ze werkte op dat moment in de gezondheids­zorg. Omdat kunst van grote betekenis in haar leven is, besloot ze haar leven radicaal te veranderen. 
Revelation of the moon klein'Revelation of the moon'Katya heeft geen formele kunst­opleiding, maar nam wel lessen van een kunstenaar. Door training en hard werken heeft ze tot nu toe al haar creatieve doelen bereikt. Ondanks de oorlog en de moeilijke omstandig­heden is ze van plan om hiermee door te gaan. 

Veelzijdig
Van 2020 tot de laatste rustige dag in Oekraïne werkte ze met kinderen van 5 tot 13 jaar en gaf ze teken­lessen en workshops in het schilderen van kleding en schoenen. Ook werkte ze als miniatuur­schilder voor een Oekraïens bedrijf en was ze actief als stoffen­kunstenaar in een atelier dat zich specialiseerde in het naaien van sport­kleding voor kinderen. Ook ontwerpt en vervaardigt ze kleding en accessoires in de ‘crazy wool’ techniek. Sjaals in deze techniek worden op de tentoon­stelling gepresenteerd. 

Openingstijden
De openingstijden van het Tramstation zijn: dinsdag­middag van 14.00 uur tot 16.00 uur, donderdag­morgen van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag­morgen van 10.00 tot 12.00 uur. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien. 
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 27 januari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends