Laatste nieuws

Expositie Henk Wuijster in het Tramstation

De Elf Marken houdt zaterdag 6 februari 2016 open huis in het Tramstation in Gorssel. Tijdens het open huis is werk te zien van Gorsselnaar Henk Wuijster. De expositie is ook, tot 1 maart 2016, tijdens de reguliere openingstijden van het Tramstation te bezichtigen.

Tramstation
Landschap bij Gorssel
Het Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, werd in 1926 gebouwd als halteplaats aan de tramlijn Zutphen-Deventer. Het station heeft slechts enkele tientallen jaren dienst gedaan; de tramlijn werd na de Tweede Wereldoorlog opgeheven. Het gebruik van de tram liep al enkele jaren terug door de concurrentie van de bus en na vernieling van de brug over het Twentekanaal was het pleit voor de tram beslecht.
Het station kwam vervolgens in handen van de toenmalige gemeente Gorssel en bood na opheffing enkele tientallen jaren onderdak aan allerlei activiteiten. Langzamerhand raakte het gebouw verwaarloosd; uiteindelijk is het na uitgebreide restauratie in volle glorie hersteld en aangepast voor gebruik door de Historische Vereniging De Elf Marken. De Vereniging nam het in 2011 in gebruik.

De Elf Marken
De vereniging De Elf Marken gebruikt het gebouw onder meer voor exposities. Die exposities vinden plaats onder de overkapping, die sinds de restauratie afgesloten is met een glazen wand. Het station is iedere dinsdagmiddag en donderdagochtend voor publiek geopend. Verder organiseert de vereniging iedere eerste zaterdag van de maand een open huis. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging is dan in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven en dan kunnen ook de exposities bezichtigd worden.

Expositie Henk Wuijster
Theehuisje Joppe
Het eerstvolgende open huis in het Tramstation is op zaterdag 6 februari 2016. Dan is ook  een expositie van het werk van de Gorsselse kunstschilder en fotograaf Henk Wuijster te zien.
Henk Wuijster werkt met verschillende technieken, zoals olieverf, acryl en aquarel. Hij schildert al vanaf zijn kinderjaren, had les van Jet Bokhorst en heeft de zolder van zijn huis tot atelier omgebouwd. Daarnaast heeft Henk ook een atelier in Deventer. Zijn grote belangstelling voor ‘de natuur’ rondom Gorssel komt tot uitdrukking in de vele landschappen die hij heeft gemaakt. Opvallend is zijn belangstelling voor het botanisch schilderen. Henk werkt het liefst buiten in de natuur en is dan ook vaak te vinden aan de IJssel tussen Deventer en Zutphen. Vanwege de ziekte van zijn vrouw staat het schilderen momenteel op een laag pitje.

Openingstijden
Behalve tijdens het open huis op zaterdag 6 februari is het werk van Henk Wuijster nog te zien tot 1 maart 2016 tijdens de reguliere openingstijden van het Tramstation: elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Tijdens open zaterdagen is het Tramstation toegankelijk van 11.00 tot 15.00 uur.


Gorssel, 23 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends