Laatste nieuws

Expositie ‘Met Een Verhaal’ in ‘t Trefpunt

De komende maanden hangen er andere schilderijen dan gebruikelijk in de hal van ’t Trefpunt. At Flierman, coördinator van de kunst­exposities heeft er deze keer voor gekozen om werk van kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor het voetlicht te brengen.

NAH Zutphen Bertien Ensing kleinBertien Ensing bij één van de werken in 't TrefpuntActiviteitenbegeleider Bertien Ensing van NAH-Atelier Zutphen legt uit hoe belangrijk het voor de deelnemende kunstenaars is om te kunnen schilderen. “Veel van hen hadden voor het hersenletsel nooit geschilderd of getekend. Het schilderen is voor hen een middel om te ontdekken wat hun mogelijkheden nog zijn. Het helpt ook bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen”.

Voor deze tentoonstelling, met als thema ‘Holland en de Jaargetijden’, hebben 20 kunstenaars hun werk ter beschikking gesteld. Bij ieder schilderij heeft de kunstenaar extra informatie geschreven, waarbij beeld en tekst elkaar aanvullen. Vaak vertelt het schilderij samen met het verhaal hoe het leven is na hersenletsel.

NAH-Atelier Zutphen is een onderdeel van SIZA Activiteiten­centrum voor NAH, Coehoornsingel 3-03, 7201AA Zutphen, tel 088 3780267.

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gorssel, 15 aprl 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends