Laatste nieuws

Expositie schilderijen en zomersluiting Tramstation

Vanaf 1 juni 2022 is in het Tram­station in Gorssel, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, een expositie te zien van schilderijen van Hendrik Blanken­berg. Het Tram­station is van 1 juli tot en met eind augustus gesloten, maar de expositie is ook van buiten­af te zien.

Hendrik Blankenberg
Blankenberghoog water kleinHendrik Blankenberg: 'Hoog water'Hendrik Blankenberg (1930 – 2016) werd geboren in Harfsen en was boer op boerderij de Braak­hekke, gelegen nabij de ‘Braakhekke bulten’. Hendrik is vanaf on­geveer 1974 als hobby gaan schilderen, vooral land­schappen. In het begin maakte hij alleen doeken in olie­verf, maar maakte zich later ook het aquarel­leren en werken met gouache eigen. Op veel plekken heeft Hendrik zijn werk mogen exposeren, onder meer bij het voor­malige creatieve centrum Gouden Handen in ’s Heeren­berg, de Berg­kerk in Deventer en in het Piet Bos museum (nu Natuur­museum Holterberg) in Holten. De laatste ander­half jaar van zijn leven woonde hij in verpleeg­huis de Lunetten in Zutphen. Hendrik over­won kanker, maar uiteindelijk werd de ziekte van Parkinson hem in september 2016 fataal. Op zijn rouw­kaart was een schilderij van zijn hand afgebeeld: koeien die over een zand­pad achter elkaar naar de horizon lopen. 

Ansichtkaarten
Hendriks dochters lieten ansicht­kaarten van zijn schilderijen maken. De kaarten zijn verkrijg­baar bij Land­winkel de Winde in Harfsen en in de toekomst op meer plekken. De opbrengst ervan gaat naar het KWF en het Parkinson Fonds. 

Openingstijden
Openings­tijden Tramstation: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donder­dag van 10.00 tot 12.00 uur. Dankzij de glazen omhulling van het Tram­station kan de tentoon­stelling gedurende de zomersluiting ook van buiten­af bekeken worden. 
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 4 juni 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends