Laatste nieuws

Expositie Stoomtramlijn in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is vanaf zaterdag 5 november 2016 een expositie over de stoomtramlijn Zutphen-Deventer (1926-1945) te zien. Op zaterdag 5 november is in het Tramstation een open huis.

Stoomtramlijn
Tramlijn1Opening van de tramlijn op 2 oktober 1926  Foto Gelders ArchiefIn het kader van de verschijning half november van het boek ‘Stoomtram Zutphen-Deventer 1926-1945’ is momenteel in het Tramstation een expositie over deze tramlijn ingericht. Bezoekers van het Tramstation kunnen ter plekke inschrijven op het boek, zodat ze half november als eerste verzekerd zijn van een exemplaar.
De tramlijn heeft een boeiende geschiedenis die aan de hand van de bevindingen van veel archiefonderzoek, verslagen uit oude kranten en tal van oude foto’s tot leven komt. Tijdens het open huis op 5 november 2016 zullen er ook films over het vroegere openbaar vervoer in onze streek vertoond worden.

Sculpturen
Tramlijn2De tram kruist de Molenweg in Gorssel, 1926 Foto HCOIn het Tramstation in Gorssel is tegelijkertijd een tentoonstelling te zien van de objecten en sculpturen van beeldend kunstenaar Sjef Platell. Na 25 jaar als architect te hebben gewerkt is Sjef 15 jaar geleden ook als beeldend kunstenaar begonnen. Met deze achtergrond maakt hij architecturale kunst met geometrische abstractie. De objecten in hout, steen, aluminium en brons kenmerken zich door ritme, eenvoud en/of rekenkundige regels. Ook maakt Sjef abstracte sculpturen, geïnspireerd op de ruwe vorm van de steen, met afwisselend bewerkte en onbewerkte vlakken. Om toelichting te kunnen geven op zijn sculpturen zal Sjef Platell op zaterdag 5 november in het Tramstation aanwezig zijn.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 5 november geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Gorssel, 2 november 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends