Laatste nieuws

Expositie Van der Capellen verlengd

Aan het volk van Nederland kleinVoorpagina van 'Aan het volk van Nederland ' (bron: Wikipedia)In het Tramstation in Gorssel is een expositie te zien over leven en dood van Joan Derk Baron van der Capellen (1741-1784). De expositie is verlengd tot eind februari 2022 en wordt vanaf januari aan­gevuld met een uitdieping van de bekende wapen­feiten van Joan Derk. Dan gaat het om zijn ‘beruchte’ politieke activi­teiten: het pamflet 'Aan het Volk van Nederland', over de zogenaamde drosten­diensten en de burgerbewapening. 

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Tramstation: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. 
Op zaterdag 5 februari 2022 is er een open dag. Dan is het tramstation geopend van 10.30 tot 15.00 uur en zijn ook de organisatoren en de samen­stellers van de expositie in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven. 
Het Tramstation is vanaf dinsdag 14 december tot en met maandag 3 januari gesloten. Vanaf dinsdag 4 januari is het Tramstation weer open op de reguliere openingstijden. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 1 december 2021

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends