Laatste nieuws

Expositie Zenobia van Beek in het Tramstation

Tot en met 28 maart 2018 is in het Tramstation in Gorssel een expositie te zien van het werk van Zenobia van Beek.
Zenobia van Beek (1954, Eindhoven) behaalde in 1984 het diploma Textiele werkvormen en Tekenen aan de lerarenopleiding van het Mollerinstituut in Tilburg. Ze werkte voornamelijk in het onderwijs en volgde daarnaast lessen bij verschillende kunstenaars. Haar schilderijen kenmerken zich door een gedegen onderzoek van de zeggingskracht van het onderwerp. Ze neemt de tijd voor het bepalen van vorm, kleur en compositie. Het schilderen zelf gaat snel en er ontstaan dan spontane lijnen en kleuren. Zenobia werkt met acrylverf, die door het snelle drogen past bij haar schilderstijl.

Kijken en laten ontstaan
Station Zutphen kleinHeimwee (Zenobia van Beek, 2017)Een terugkerend thema in Zenobia’s werk is ‘centrum’ als plaats van bundeling, ontmoeting en verandering. De laatste jaren is ze gefascineerd door het fenomeen ‘station’, als plaats met de belofte van ‘verte’. Zelf vertelt Zenobia over haar werk het volgende: “Ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen”.

Open dag
Op zaterdag 3 maart 2018 is Zenobia van Beek tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig om vragen over haar werk te beantwoorden. Ook staan dan bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om gasten te ontvangen. In de uitbouw van het Tramstation worden op de Open dag dia’s vertoond van de zeven molens die vroeger in de gemeente Gorssel gestaan hebben.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 maart 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 19 februari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends