Laatste nieuws

Extra Politieke avond over flexwoningen

Er komen 35 flexwoningen voor spoedzoekers in Gorssel. De gemeente wil de woningen bij voorkeur bouwen op een strook grond nabij de Smits­kamp die direct grenst aan de N348. Het grootste deel van de woningen is in eerste instantie bestemd voor de ongeveer honderd Oekraïense ont­heemden die tot het eind van 2024 in De Bloemenkamp worden opgevangen. Op 7 februari was er een informatie­bijeenkomst voor omwonenden en op 13 februari is er een extra Politieke avond over de komst van de flexwoningen.

Geschiktheid
Locatie Gorssel Smitskamp strook langs N348 kleinLocatie Smitskamp in Gorssel: flexwoningen langs de rondweg N348De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de geschikt­heid van 28 locaties in de gemeente Lochem. Belangrijke voorwaarden waren: grondeigendom gemeente, geschikte omvang (minimaal 3.000 m2), ontsluiting, nabijheid voor­zieningen, nabijheid riool en steden­bouwkundige inpassing. Uit het onderzoek kwam, naast een locatie in Eefde, een strook grond langs de N348 nabij de Smits­kamp als meest geschikt naar voren. Door de ligging aan de N348 is geluid mogelijk een beperkende factor. De plannen om van de N348 een 60-kilometer­weg te maken kunnen nog van invloed zijn op de mogelijk­heden. Als plaatsing op de bewuste strook grond toch niet mogelijk blijkt, dan schuift de locatie noordelijker op naar het gedeelte nabij de Smitskamp dat in de Kern­visie Gorssel als woningbouw­locatie is aangewezen. 

Informatiebijeenkomst
Kernvisie Smitskamp kleinLocatie Smitskamp Kernvisie wonenOp 7 februari 2024 was er een informatie­bijeenkomst voor omwonenden. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve maakte duidelijk dat de door de gemeente gekozen locaties in Gorssel en Eefde niet meer ter discussie staan. Wel kunnen om­wonenden en andere betrokkenen nog mee­spreken over de wijze waarop de woning­bouw tot stand komt. De ruim vijftig aanwezigen konden tijdens de bijeen­komst met hun vragen en meningen terecht bij de talrijke gemeentelijke mede­werkers. Ook kon men zich opgeven als deelnemer aan een op te richten klankbord­groep.

Extra Politieke avond
Op 13 februari 2024 is er vanaf 19.30 uur een extra Politieke avond in de raad­zaal van het gemeentehuis in Lochem. Tijdens drie achtereen­volgende zogenaamde beeldvormende tafels (de laatste tafel is gedeeltelijk mening­vormend) praat de raad over het onderwerp ‘Verkenning zoeklocaties huisvesting verschillende doelgroepen’ (flex­woningen in Gorssel en Eefde). De tafel­gesprekken in de raadzaal worden live uitgezonden, maar kunnen ook worden gevolgd op de publieke tribune. Meespreken, fysiek of schriftelijk, is mogelijk. U moet zich dan wel aan­melden bij de griffie. Dat kan tot 13 februari via tel. 0573-289222.
Tegelijk met de tafelgesprekken rond de flex­woningen wordt tijdens de Politieke avond in zaal Ampsen een soortgelijke serie tafel­gesprekken gevoerd rond het geplande asielzoekers­centrum aan de Ampsenseweg in Lochem. De tafel­gesprekken in zaal Ampsen zijn live te bekijken en achteraf terug te zien. Ook hier is meespreken mogelijk.

Nieuwsbrief
De gemeente houdt geïnteresseerden via een nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen. Belang­stellenden kunnen zich hiervoor opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Redactie Gorssel.nl
7 februari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends