Laatste nieuws

Fantastische avond in OLT Gorssel met One After 909

Gorssel beleefde op 29 juni 2019 een fantastische avond in het Openlucht­theater met een optreden van de Beatles Tribute­band One After 909. Het was warm, maar er werd zelfs gedanst!
Voorafgaand aan het optreden verrichtte kernwethouder Bert Groot Wessel­dijk de officiële opening van het nieuwe toilet­gebouw annex kiosk. 

Toiletgebouw/kiosk
OLTOpening 1 kleinDe openingsceremonie met alle vrijwilligersNog voor de opening ontmoette Gorssel.nl Wilma Makkink, bestuurslid van het Openlucht­theater en verantwoordelijk voor de organisatie van de kinder­voorstellingen in het OLT Gorssel en voor het kindertoneel. Wilma was druk met het gerust­stellen van de kinderen, die zenuwachtig waren voor hun optreden tijdens de opening van het gebouw. De opening zou om 18.30 uur plaats­vinden: het werd wat later. Hoewel de hele buurt voor de opening was uitgenodigd was de opkomst matig. 
OLTOpening 2 kleinHet 'poep en zopie' gebouwtjeVoorzitter Bob Kempink memoreerde dat het Openlucht­theater nu zes jaar bestaat en dat er bij het vijfjarig bestaan veel geld bij sponsoren was opgehaald om een toilet­gebouwtje neer te zetten. Het is een dames- en heren­toilet in één geworden, gebouwd door vrijwilligers. Bob schetste het verloop van de bouw en bedankte architect Ronald Wichers voor het ont­werp en Anton Bruggeman voor de gratis aanleg van het toilet en de leidingen. Ook Lions Deventer en bouw­bedrijf Hoornstra werden niet vergeten. 

Officiële opening
Daarna gaf Bob het woord aan Bert Wesseldijk, kern­wethouder voor Gorssel. Bert stemde in met Bobs woorden en roemde het initiatief vanuit de gemeenschap. Toen was het tijd voor de openings­ceremonie. De kinderen kwamen op, gehuld in feeërieke kleding en met bellen­blaas.
OLTBeatles 1 kleinGezellig druk in het OpenluchttheaterDe vrijwilligers die geholpen hadden met het neer­zetten van het gebouwtje werden verzocht naar voren te komen en kregen allen een doos met een letter er­op. Die moesten ze in de goede volg­orde neerzetten en zo ont­stond het woord ‘Opening’. 
De wethouder kreeg een gouden schatkistje aangereikt waar de sleutel in zou zitten. Maar wat een paniek: de kist was leeg. Toen moesten alle vrijwilli­gers hun eigen doos open­maken om de sleutel te zoeken, maar uit de dozen kwamen ballon­nen en een fles wijn als beloning voor hun inzet. Uiteindelijk kwam de sleutel toch uit de doos van Bert Wessel­dijk tevoorschijn en kon hij de deur openen: de sleutel paste zowaar. Bert speelde het spel leuk mee. Tegelijker­tijd maakten de vrijwilligers de luiken van het uitgifte­punt open.

Fantastisch concert
OLTBeatles 2 kleinOne After 909 speelt de sterren van de hemelToen was het tijd voor het concert. Het was inmiddels erg druk geworden en de toe­schouwers bleven binnenstromen. One After 909 speelde in de bloed­hitte, met Beatles­jasjes aan, de sterren van de hemel. In figuurlijke zin, want het was nog licht en de zon scheen door de bomen. Dat maakte het er voor de band niet gemakkelijker op. Na het een uur volgde er een half uur pauze. De kiosk was voor deze gelegen­heid omgedoopt tot Cavern Club, naar de gelijknamige club in Liverpool waar de Beatles in 1961 als huisband optraden. Na de pauze lieten de band­leden, heel verstandig, hun jasje uit en speelden ze in over­hemd nog net zo goed. Inmiddels waren er - op uitnodiging - toeschouwers aan het dansen en het werd steeds gezelliger. Met een aantal toe­giften eindigde deze fantastische avond. 

Vervolg van het seizoen
Misschien komt One After 909 nog een keer terug. Zeker is dat andere tribute­bands zullen volgen. Maar eerst staat er als laatste voorstelling voor de vakantie nog een kinder­voorstelling op het programma: op zondag 14 juli om 15.00 uur treedt de clown Okidoki op. Na de vakantie is er op 24 augustus een Ierse avond met The Coincidences. De laatste voorstelling van het seizoen 2019 is op zondag­middag 15 september. 

Foto's Louise Tietge


Redactie Gorssel.nl
1 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends