Laatste nieuws

Fantastische Ierse avond in het Openluchttheater

Zaterdag 3 september was het vijfde optreden van dit seizoen met de band Pog Mo Thoin. Door de inzet van de vele vrijwilligers lag het theater er weer mooi bij, bankjes schoon, gras gemaaid en het podium geveegd. Het was opnieuw prachtig weer en het theater liep al om halfacht vol met liefhebbers van Ierse folkmuziek.
Bij de eerste klanken waren alle bankjes al bezet en het theater stroomde steeds verder vol. Naar schatting hebben meer dan 400 bezoekers de avond meegemaakt en die waren meer dan enthousiast. De paden waren her en der met dubbele rijen stoelen bezet, velen hadden eigen stoeltjes meegebracht en met het prachtige weer was het ook goed mogelijk om in het gras te zitten of te liggen.

PogMoThoin in OLT 3 9 22 kleinPog Mo Thoin begon met een aantal rustige liederen waar iedereen ademloos naar luisterde. Meezingen was zeker de bedoeling en doordat op een flip-over de refreinen werden getoond werd dit ook door velen gedaan. Intussen werd het langzaam maar zeker donker en werd het effect van de verlichte bomen en struiken steeds meer zichtbaar. Een feeëriek effect ontstond doordat de bomen een soort koepel vormen boven het podium en de bezoekers.
Ook de speciale whisky-bar van De Wingerd droeg veel bij aan de zomeravondsfeer.
Na de pauze ging de band over op wat snellere nummers en werd door sommigen het tweede podium in gebruik genomen als dansvloer.
Al met al een geweldige ambiance die door vele dorpsbewoners en bezoekers uit de regio zeer gewaardeerd is en voor velen een waar feest was.

Op zondagmiddag 18 september wordt het theaterseizoen afgesloten met een optreden door  het koor 'Vocal Group Notes'. Deze voorstelling begint om 15.00 uur.

 
Gorssel, 7 september 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends