Laatste nieuws

Fantastische prestatie van Etta van der Aa op de Weissensee

      Weissensee30-1-15 1

       Zware omstandigheden op de Weissensee tijdens de
       schaatsmarathon van Skate4Air op 30 januari 2015

      Weissensee30-1-15 2

      Weissensee30-1-15

 

Etta van der Aa uit Joppe heeft vrijdag 30 januari 2015 de alternatieve Elfstedentocht van 200 km geschaatst in 10 uur en 27 minuten. Een uitstekende prestatie, zeker omdat het weer flink tegenzat; het sneeuwde bijna de hele dag. Door de sneeuw waren er veel valpartijen en werd het doorzettingsvermogen van de schaatsers flink op de proef gesteld.

Etta, 72 jaar, schaatste met het team van Skate4Air van Jochem Uytdehaage en heeft met haar prestatie € 1.218 opgehaald voor onderzoek naar de kinderziekte Cystic Fibrosis, taaislijmziekte.

Op de Weissensee was met sneeuwruimers een parcours uitgezet van 12,5 km. Etta draaide haar ’rondjes’ in ruim een half uur. Een gemiddelde snelheid dus van ongeveer 20 km per uur. Inclusief tijd voor eten en drinken volbracht zij de marathon uiteindelijk in 10:27 uur.

Doelstellingen behaald
Etta heeft haar schaatsdoelstellingen gerealiseerd. Ze schaatste al drie keer eerder met Skate4Air op de Weissensee en wilde daar nog een laatste keer aan toevoegen. Aan de marathon gingen maanden van trainen in De Scheg in Deventer en op de 3 kilometer lange buitenbaan van Flevo on Ice vooraf. Daar tussendoor was ze druk met geld bijeen zamelen voor Skate4Air. O.a. via de Wereldwinkel zijn veel knuffelaapjes verkocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor dit goede doel. Etta had een sponsortarget van € 750,- en dat is ruim overtroffen.

Etta, namens het team van Gorssel.nl van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. 

Ook na de finish kunt u Etta nog sponsoren en een bijdrage leveren voor onderzoek tegen de erfelijke ziekte cystic fibrosis.


Gorssel.nl
30 januari 2015

 

Filmimpressie, 30 januari 2015:

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends