Laatste nieuws

Fantastische voorstelling van The Brother Blues

Swingen op liedjes uit de film The Blues Brothers. De hoofdrolspelers uit de kerstmusical die afgelopen weekend in ’t Trefpunt werd uitgevoerd heten niet toevallig Jake en Elwood naar de broers uit de beroemde film. De scriptschrijvers van The Brother Blues hebben de swingende muziek en bepaalde thema’s uit de film knap verwerkt in een geheel eigen verhaal; een verhaal met een mooie kerstboodschap dat zich afspeelt op de Noordpool en in Gorssel. De grootse musical werd dit weekend tweemaal uitgevoerd in een vol Trefpunt.

Blues
BBjteZO 4Foto's Janny Schiphorst - Bekijk het hele album via de link ondeaan dit artikelJaren geleden was een excentrieke Gorsselse ooievaar onderweg om de tweelingbroers Jake en Elwood af te leveren, maar door storm en bliksem botste ze op de arrenslee van de Kerstman. Jake kwam in de arrenslee terecht en ging mee naar de Noordpool waar hij wordt klaargestoomd om de Kerstman op te volgen. Elwood heeft een prachtig leven in Gorssel en veel succes als blueszanger. Gorssel gaat uit zijn dak als hij optreedt tijdens het jaarlijkse festival IJsseljazz. Toch klopt er iets niet, hij voelt zich eenzaam, zelfs in zorgzaam Gorssel; hij mist iemand.
Ook Jake kan maar niet wennen op de Noordpool tussen die mooie elfjes. De broers hebben last van de blues; the Brother Blues. Deze ingrediënten maken de kerstmusical tot een swingende zoektocht naar jezelf, met als feestelijk hoogtepunt dat op kerstavond in Gorssel de broers na vijftien jaar weer samenkomen.

Cast
BBjteZO 36Scriptschrijvers Marit Meijer en Peter Rohmer speelden zelf ook een hoofdrol als de ooievaar en de Kerstman. Ruben Berenschot, Noud Zeldenrijk, Evan Nijhof en Mark van der Mierden waren de broers in twee leeftijdsgroepen. Verder waren er hoofdrollen voor Carly Hutten en Tinka Kreeft als de twee hoofdelfen. Het met extra blazers versterkte combo swingde als nooit tevoren en er was veel ruimte voor dans en acts door het 100 leden tellende koor.
De muzikale leiding was in handen van Juliette Dumoré. Zij zorgde tevens voor veel van de arrangementen. Tessa Kortenbach was koor­regisseur.
De gastact werd verzorgd door Hanka Venselaar, de luchtacrobate die landelijke bekendheid kreeg door haar optreden in Holland’s Got Talent.

Professioneel
DSC 0105-325The Brother Blues was de achtste kerstmusical in de serie Winterwonderland van Stichting IJsselwijs. In die tijd is IJsselwijs uitgegroeid tot een professionele organisatie van ruim 200 mensen: bestuursleden, artistiek team, acteurs, zangers, koorleden, decorbouwers, video­producent en vele anderen. Die talenten kwamen prachtig samen in The Brother Blues, die twee keer voor een uitverkocht Trefpunt werd opgevoerd. Een zeer geslaagde productie; origineel script, goed geacteerd, prachtig gezongen, swingende muziek, mooie acts en lekker vlot gespeeld.

BBjteZO 62Gefeliciteerd Stichting IJsselwijs met deze succesvolle productie. Benieuwd wat jullie volgend jaar op de planken brengen.


Gorssel.nl
14 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends