Laatste nieuws

Feestelijke opening Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Na een rigoureuze verbouwing van het voormalige ABNAMRO gebouw aan de Hoofd­straat is zaterdag 12 oktober 2019 een droom van Andrea van Bronkhorst werkelijk­heid geworden. Gezondheids­centrum van Bronkhorst is geopend. ‘Gezond worden en gezond blijven’ is het motto. Gorssel.nl sprak met de enthousiaste orthomoleculair therapeut Andrea van Bronk­horst en master coach Sander Heesen.

Onherkenbaar
Bronkhorst 3 kleinNa een korte speech met bubbels en taart werd het centrum officieel geopend door Andrea’s twee kinderen. Bij binnen­komst is het moeilijk voor te stellen dat dit het voormalige pand van de ABN AMRO was; het gebouw is onherken­baar veranderd. Er is een hoop werk verzet en het resultaat mag er wezen. De indeling is totaal veranderd, rustige kleuren zowel in de hal als in de behandel-­/spreekkamers. Er heerst een mooie serene sfeer en dat is volgens Andrea ook de bedoeling. Mensen moeten zich hier prettig en vertrouwd voelen. Op de boven­etage bevindt zich een multi­functionele ruimte, hier worden te zijner tijd informatie­avonden en work­shops georganiseerd.
Bronkhorst 2 kleinHet is voor het aanzien van de Hoofdstraat bij de entree van Gorssel een goede zaak dat het ABN AMRO pand zo mooi is opgeknapt. Helaas biedt het naast­gelegen pand, waar ooit Eye Centre gevestigd was, een troosteloze aanblik (zie de laatste foto in het fotoalbum van de opening op Gorssel.nl). Het gebouw staat nog steeds leeg.

Diverse disciplines
Andrea is orthomoleculair therapeut; heel kort gezegd is dat het voorkomen, verlichten of ver­helpen van klachten en ziekte­beelden door middel van (vaak lichaams­eigen) stoffen, in optimale hoeveel­heden. Na enige jaren werkzaam te zijn geweest als orthomoleculair therapeut in Amsterdam is Bronkhorst 4 kleinAndrea voor de rust en ruimte met haar gezin naar Gorssel gekomen. 
Met de oprichting van dit centrum wil Andrea een diversiteit aan therapieën bieden. Zij wil als behandelaar niet op een eiland blijven zitten, maar zij vindt juist het gesprek met elkaar aan­gaan en naar elkaar luisteren erg belangrijk. In het centrum is daarom ook master coach Sander Heesen gevestigd: zijn overtuiging is dat je, als je iets wil veranderen, ook letter­lijk in beweging moet komen. Dan kun je veranderingen makkelijker realiseren. Door zijn lange ervaring in het bedrijfs­leven weet hij waar mensen tegenaan lopen.
Er wordt momenteel nog naar andere disciplines gekeken die aansluiten bij het concept, daar is in het centrum nog ruimte voor beschik­baar. Andrea kijkt uit naar de onderlinge samen­werking tussen de disciplines, maar welke dat gaan worden houdt ze nog open.

Kennismaking
Wie wil weten wat nu precies orthomoleculaire therapie inhoudt, is van harte wel­kom op de gratis kennismakings­ochtend op donderdag 17 oktober a.s. Andrea neemt dan 20 minuten per persoon de tijd om uit teleggen hoe ze werkt en wat ze kan betekenen. Wel graag even aanmelden per e-mail om wachttijden te voorkomen. Er wordt dan in overleg een tijd ingepland.
Op vrijdag 18 oktober 2019 kan ook kennis worden gemaakt met coach Sander Heesen, tijdens een gratis mini-­intake van een half uur. 's Ochtends kan dat in het Gezondheids­centrum en 's middags is er ook de mogelijkheid om buiten in de natuur met Sander af te spreken en een half uurtje te lopen. Wie niet in de gelegenheid is om te komen kan op 18 oktober ook een telefonische mini-­intake doen. Ook hiervoor graag even per e-mail aanmelden; dan wordt er in overleg een tijdstip afgesproken.

 


Redactie Gorssel.nl
15 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends